DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Egy visszatérés, melyen igazán meglepődnénk

Éveken át hétről-hétre láthattuk a képernyőkön, s olvashattuk nyilatkozatait, de 2014-ben lekerült az F1 térképéről – most viszont azt állítja, hogy vissza fog térni az autóversenyzés világába...

Tony Fernandes a Caterham összeomlása óta nem jelent meg a Formula-1-es paddockban, s egy ideje már nyilatkozatait sem hallhattuk a zöld kiscsapatot éveken át vezető közismert malajziai üzletembernek. Most viszont egy orosz üzleti lap, a Vedomoszti megszólaltatta az AirAsia légitársaság vezérigazgatóját, aki felidézte azokat az időket, amikor még több vasat tartott a tűzben:

fernandes-caterham



„Nagyon nehéz volt mindent egyszerre menedzselni. Egész életemben nagyon fókuszált voltam, de az olyan üzletek, mint a futball vagy a Formula-1 rengeteg odafigyelést igényelnek. Ráadásul egyedül kell csinálnod a dolgokat, hacsak nem találsz valakit, akiben igazán megbízol” – mondta, majd így folytatta:

„A Formula-1 önmagában sosem lesz egy üzlet, szükség van hozzá valamilyen párhuzamos üzletre, mint ahogy a McLaren vagy a Ferrari csinálja. Túl sok időmet és pénzemet emésztette fel, ráadásul nem ugrálhattam a Caterham és az AirAsia között, így végül kénytelenek voltunk bezárni a csapatot” – idézte fel F1-es kalandját a korábbi csapatfőnök, akivel kapcsolatban egyáltalán nem lehet kizárni, hogy hamarosan visszatér az autósportba:

„Hiszek ebben az üzletben, és foglalkoztat is a téma. Így egy napon, amikor végeztem az AirAsiánál, visszatérek majd a versenypályára. Be kell ismernem, hogy elbuktam, de szeretném újra megpróbálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: