Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 11. csütörtök

Biaggi

Az átoktól a bunyóig: Rossi legnagyobb riválisai és botrányai

Egy két és fél évtizedes pályafutásba rengeteg kemény ellenfél fér bele, Valentino Rossi pedig valóban nem szenvedett hiányt belőlük: összeszedtük az olasz legenda legnagyobb riválisait és a hozzájuk kapcsolódó botrányokat.

részletek

A Honda legjobb MotoGP-motorjai

Több futamot és vb-címet nyert a Honda 2002 óta, mint bármely más gyártó. Az RC211V, RC212V és RC213V páratlan sikere a magas szintű mérnöki munkának és a legtehetségesebb versenyzőknek köszönhető.

részletek

Rossi megnevezte három legnagyobb győzelmét

Az egyiknek történelmi jelentősége van, míg a másik kettő óriási csata végén született. A „Doktor” egyúttal azon riválisait is felsorolta, akik érzése szerint még jobb versenyzővé tették őt.

részletek

Biaggi: Ajándék volt a Rossi-rivalizálás

Bár akkoriban rendkívül feszült volt a viszony a két olasz között, hiányoznak azok az évek a Kalóznak, aki annak ellenére sem bán semmit a karrierjében, hogy a MotoGP-ben nem jutott fel a csúcsra.

részletek

Iannone: Nem kellett volna elhagynom a Ducatit

Az azóta doppingbotrányba is keveredett olasz versenyző úgy érzi, akkor csúszott félre a karrierje a MotoGP-ben, amikor 2016 végén a bolognai gyártótól a Suzukihoz igazolt.

részletek

Biaggi csodálatát is kiváltotta Rossi teljesítménye

Bár annak idején a legnagyobb riválisok voltak a pályán és azon kívül is, a Kalóz most elismerően beszélt a Doktor eddigi produkciójáról – igaz, a vb-címre továbbra is Marquezt tartja a fő esélyesnek.

részletek

Elátkozott év: Haydentől Nietóig

Elképesztő szériát élünk meg 2017-ben, ami a motoros ászok közelmúltbeli baleseteit illeti. Nicky Hayden kezdte májusban, azóta Rossi, Biaggi és Nieto is szerencsétlenül járt. Sajnos ketten nem is élték túl.

részletek

Biaggi súlyos sérüléseket szenvedett

Olasz sajtóértesülések szerint a korábbi hatszoros világbajnokot komoly mellkasi és csigolyasérülésekkel szállították kórházba, állapota azonban szerencsére nem életveszélyes.

részletek

Retro – A Doktor legemlékezetesebb rendelései

2000-ben ezen a napon szerezte meg első királykategóriás győzelmét a sportág élő legendája, Valentino Rossi. Azóta már 88 sikernél jár a legnagyobbaknál – a nyolc legemlékezetesebbet szedtük össze.

részletek

Elhagyta kisgyermekei anyját a motoros sztár

A visszavonult hatszoros világbajnok, Max Biaggi egy nála 16 évvel fiatalabb énekesnőre cserélte korábbi szépségkirálynő feleségét, akitől két gyermeke született.

részletek

Rossi bemutatott neki, a Honda kiátkozta

Több mint negyedszázados pályafutása alapján mégis ő a modern motorozás egyik legnagyobb alakja. Az összesen hatszoros világbajnok, eredetileg focistának készülő Max Biaggi az egyetlen, aki MotoGP-s és Superbike-os debütáló versenyét is megnyerte, Valentino Rossival vívott csatái örökre beívódtak a versenyzés történetében, a Honda pedig összes csapatának megtiltotta, hogy leigazolják őt. 44 évesen úgy döntött, újra versenyezni akar. Születésnapja alkalmából 9 pontba szedtük nem mindennapi pályafutását.

részletek

Biaggi egy versenyen sem akar indulni

Max Biaggi újra motorra ült, hogy segítse az Aprilia Superbike- és MotoGP-projektjét. Gyorsan felmerültek a pletykák, hogy a „Kalóz” visszatérhet egy-két futam erejéig az aktív versenyzéshez is...

részletek