DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Rossi megnevezte három legnagyobb győzelmét

Az egyiknek történelmi jelentősége van, míg a másik kettő óriási csata végén született. A „Doktor” egyúttal azon riválisait is felsorolta, akik érzése szerint még jobb versenyzővé tették őt.

A 25. világbajnoki idényére készülő Valentino Rossi összesen 115 futamgyőzelmet szerzett, ebből 89-et a királykategóriában – utóbbi terén rekordtartó, míg előbbiben csak a 122 elsőségig jutó Giacomo Agostini előzi meg őt. Ezen sikerek közül persze vannak igazán kiemelkedők, maga a kilencszeres világbajnok konkrétan hármat nevezett meg, amikor a BT Sport a legnagyobb győzelmeiről kérdezte:

rossi-welkom-2004-dppi



„Ha rangsorolnom kellene a győzelmeket pályafutásom során, akkor számomra három emelkedik ki. Ott van a 2004-es welkomi futam, amikor megnyertem az első versenyemet a Yamahával; aztán ott van a 2008-as Laguna Seca-i viadal a Stonerrel vívott csatával; illetve a 2009-es barcelonai verseny, ahol az utolsó kanyarig harcoltunk Jorge Lorenzóval. Ez a három legjobb számomra.”

A Rossi által említett 2004-es Dél-Afrikai Nagydíj azért is bír különös jelentőséggel, mert máig Rossi az egyetlen, aki egymást követő két versenyt különböző márkával tudott megnyerni: 2003-ban még a Hondát erősítette, ezután tudott egyből győzni a Yamahával, megelőzve Max Biaggit. És ha már Biaggi: a „Doktor” többek között a „Kalózt” is megnevezte azon ellenfelek között, akik érzése szerint még jobb versenyzővé tették őt karrierje során.

„Nagyszerű csatáim voltak Max Biaggival, Sete Gibernauval, majd később Jorge Lorenzóval, márpedig az ilyen rivalizálások segítenek abban, hogy mindenki emeljen a színvonalon. Ugyanis ha elkezdődik egy ilyen párharc, az személyessé válik, ez pedig még inkább arra ösztönöz, hogy az ellenfeled előtt végezzél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: