DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Biaggi csodálatát is kiváltotta Rossi teljesítménye

Bár annak idején a legnagyobb riválisok voltak a pályán és azon kívül is, a Kalóz most elismerően beszélt a Doktor eddigi produkciójáról – igaz, a vb-címre továbbra is Marquezt tartja a fő esélyesnek.

Valentino Rossi immár bő 23 évre nyúló karrierjének egyik legnagyobb ellenfele Max Biaggi volt, akivel nemcsak a pályán, hanem olykor bizony azon kívül is összetűzésbe került. A két legendás olasz vélhetően soha nem fog barátságot ápolni egymással, a MotoGP-ben eltöltött évei után a Superbike-ban még két címet begyűjtő Kalóz azonban most elismerősen beszélt a yamahás eddigi teljesítményéről:

rossi-biaggi



„Nagyon jól teljesített. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez még csak a harmadik verseny volt, de jó látni, hogy még mindig harcban tud lenni. Meglátjuk, képes lesz-e a bajnoki címért is csatába szállni a szezon későbbi részében. Jól kezdte az idényt, de ez tavaly is igaz volt rá. De igen, kijelenthető, hogy kiváltotta a csodálatomat” – nyilatkozta Biaggi az as.com szaklapnak Rossiról, aki katari ötödik, valamint termasi és austini második helyével összetettben is az ezüstérmes pozíciót foglalja el.

Érdekesség, hogy míg Rossi versenyzőként lehet harcban a vb-címért, addig Biaggi már csapatvezetőként, ugyanis a Peter Öttllel együtt vezetett alakulatuk motorosa, Aron Canet az Amerikai Nagydíjon nyerni tudott a Moto3-ban, és akár még az év végi elsőségre is lehet esélye a fiatal spanyolnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: