DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 2. szombat

Bell

Szomorú, hogy Alonso csak kétszeres bajnokként száll ki

Bob Bell, a Renault technikai igazgatója szomorúnak találja, hogy Alonso a szezon végén befejezi F1-es pályafutását. A 17 szezonon át tartó karrier 2 legszebb évét együtt töltötték el a Renault-nál.

részletek

Saját magához hasonlítja Ricciardót Hamilton

A négyszeres F1-es világbajnok hasonlóságokat vél felfedezni saját maga és Daniel Ricciardo között - szerinte az ausztrál Renault-hoz igazolása olyan lépés, amit ő is megtett korábban.

részletek

Newey útját követi a Renault agya

A francia istálló veterán műszaki igazgatója, Bob Bell távozik pozíciójából, a csapatnál azonban marad tanácsadói szerepkörben – háttérbe vonulása átstrukturálást is eredményez Enstone-ban.

részletek

Renault: A hátsó gumikra kell majd vigyázni

A 2018-as évben fontos szerepet játszanak az abroncsok, és nem lesz ez másként a Német Nagydíjon sem, a Renault technikai igazgatója, Bob Bell szerint ugyanis Hockenheimben is ez lesz a kulcskérdés.

részletek

Komoly újításokkal készül a Renault Barcelonára

2018-ban a francia gárda tűnik a legesélyesebbnek a konstruktőri negyedik pozícióra, és a csapat vezetősége elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy elérjék ezt a célt.

részletek

Öröm együtt dolgozni a Renault-pilótákkal

Bob Bell szerint Nico Hülkenberg és Carlos Sainz is jelentősen megkönnyíti az autó fejlesztését, a felmerülő problémák kijavítását - Hülkenberg szerint hasonló dolgokat várnak el egy autótól.

részletek

Csalódottak a Renault-nál a topcsapatok miatt

Az enstone-iek folyamatosan fejlődnek és már a középmezőny elején járnak, de a hátrányuk nem csökkent a Mercedes-Ferrari-Red Bull trióhoz képest, sőt, inkább tovább nőtt a szakadék.

részletek

A bokszhibák oka: lehetetlen tovább javulni?

Elkerülhetetlen, hogy időről időre történjenek bokszutcai hibák a Formula-1-ben, de miután a 2018-as szezon első három hétvégéjén egyaránt előfordultak ilyen esetek, egyre többekben merül fel, hogy ez már nem lehet véletlen.

részletek

Alapvető problémái vannak a Force Indiának

Az F1-es csapat idei autója önálló életet élve máshogy reagál a módosításokra, mint ahogy arra számítani lehet, ezzel jelentősen megnehezítve a fejlesztéseket. Megoldás egyelőre nincs.

részletek

A Renault is kordában tartaná a pénzszórást

Jó pénzügyi helyzete ellenére is korlátozná F1-es kiadásait a Renault. Annyira elszálltak a sport költségei, hogy egy Force India szintű csapat is csak a tulajdonos pénzéből képes felszínen maradni.

részletek

Önként „szívatta” magát a Renault

A minél jobb aerodinamikai hatékonyság érdekében hihetetlen kompaktra csomagolta új autójának erőforrását a Renault F1-es csapata. A megoldás kockázatos, akár a hűtés hatékonyságát is ronthatja.

részletek

Miért ne lenne legális a Renault-kipufogó?

Egészen egyedi megoldással állt elő a Renault a kipufogó tekintetében. A korábban a Red Bull által forradalmi újításként bevezetett befújt diffúzorhoz hasonló hatást érnek el, a szabályok keretein belül.

részletek