DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Saját magához hasonlítja Ricciardót Hamilton

A négyszeres F1-es világbajnok hasonlóságokat vél felfedezni saját maga és Daniel Ricciardo között - szerinte az ausztrál Renault-hoz igazolása olyan lépés, amit ő is megtett korábban.

Bátor, de jó döntésnek tartja Lewis Hamilton, hogy Daniel Ricciardo hosszú idő után elhagyja a Red Bullt a 2018-as szezon végén és a gyári Renault-nál folytatja a pályafutását. A négyszeres világbajnok úgy látja, hogy kollégája hasonló lépésre szánta el magát, mint ő is, amikor távozott a McLarentől - ugyanúgy tíz évig egyengette az útját a wokingi istálló, mint ahogy Ricciardóét is a Red Bull.

"Nagyon örülök neki. Mindig bátor dolog úgy dönteni, hogy kilépünk az ismert közegből, tudva azt, hogy az emberek véleményt fognak formálni erről és mindezt a szezon felénél, amikor még nem tudunk semmit arról, hogy mi lesz jövőre" - idézi Hamiltont az Autosport.

friends



"Ez egy izgalmas időszak számára. Sok ember fél az életben a változástól, az új, eltérő dolgoktól és emiatt beleragadnak egy olyan közegbe, ami nem a legboldogabb közeg számukra. Jó látni, hogy Daniel hozzám hasonlóan feljebb akarja emelni magát, kipróbálni valami újat és tanulni belőle - jót vagy rosszat, de vállalja a kockázatot" - magyarázta.

Bob Bell, a Renault technikai részlegének vezetője azért lát különbséget Hamilton és Ricciardo lépései között. "Összehasonlítható a kettő, de nem ugyanaz, hiszen amikor Lewis átigazolt, ott volt a motorszabályok jelentős változása. Mondjuk ki, ez óriási hatással volt a Mercedes sikerére, amiértt aztán Lewis le tudta aratni a babérokat. Szerintem ez Daniel számára sokkal nehezebb lesz, de a végén ugyanúgy azt fogja érezni, hogy jól döntött" - mondta Bell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: