DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Csalódottak a Renault-nál a topcsapatok miatt

Az enstone-iek folyamatosan fejlődnek és már a középmezőny elején járnak, de a hátrányuk nem csökkent a Mercedes-Ferrari-Red Bull trióhoz képest, sőt, inkább tovább nőtt a szakadék.

Ugyan egyelőre nem áll rosszul a gyári Renault idén, hiszen sikerült a középmezőny elejére előrelépniük az enstone-iaknak, akik a gyártók pontversenyében a McLarennel vívnak jelenleg a negyedik helyért úgy, hogy egykörös tempóban egyértelműen a wokingiak előtt járnak, mégsem teljesen elégedettek a fejlődéssel.

"Azt mondhatom, hogy csalódottak vagyunk, mert nem léptünk előre többet" - mondta az Autosportnak Bob Bell, a Renault technikai részlegének vezetője. "Abban reménykedtünk, hogy a köridőket tekintve közelebb tudunk zárkózni a három élcsapathoz a tél folyamán, de nem így történt, sőt, inkább még távolabb kerültek."

hulk_1



"Mi egyszerűen nem végeztünk elég jó munkát, nem voltunk annyira okosak a téli szünet során, mint amennyire ők és nem terveztük, illetve fejlesztettük olyan jól az autót, mint ők" - tette hozzá Bell. Az élcsapatokhoz valóban nem sikerült közelíteniük, de a fejlődésük így is egyértelmű, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött ők a leginkább kiegyensúlyozottak, igaz, a "csúcspont" náluk nem volt még olyan magasan, mint a Haasnál, a Toro Rossónál, vagy akár a McLarennél. Persze a csalódottság abból a szempontból érthető, hogy gyári háttérrel rendelkeznek, a fejlesztési ütemük mégsem volt olyan, mint az említett három gigásznak.

A középmezőnyben leginkább a McLarent figyelték, hiszen a wokingiak is Renault-motorra váltottak 2018-ra, de náluk egyelőre kérdés nélkül gyorsabbak, még ha ez a tabellán jelenleg nem is látszik meg. "Természetesen eléggé aggódtunk a McLaren miatt, amikor ők is erre a motorra váltottak, de meglehetősen elégedettek vagyunk a hozzájuk mért teljesítményünkkel. Viszont ők nagyon jók a szezon közbeni fejlesztésekben, úgyhogy nagyon-nagyon szoros küzdelem lehet ebből. Azt azért reméltük, hogy a szezon elején lesz egy kis előnyünk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: