DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szomorú, hogy Alonso csak kétszeres bajnokként száll ki

Bob Bell, a Renault technikai igazgatója szomorúnak találja, hogy Alonso a szezon végén befejezi F1-es pályafutását. A 17 szezonon át tartó karrier 2 legszebb évét együtt töltötték el a Renault-nál.

Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban hódította el mindkét Formula-1-es világbajnoki címét, sőt akkor ő vált mindenidők legfiatalabb bajnokává, azután viszont többször is hiába került közel a tűzhöz a spanyol, nem termett neki több babér a száguldó cirkuszban. Bob Bell is azt sajnálja igazán a spanyol pályafutásával kapcsolatban, hogy nem nyert több világbajnoki címet.

„Nagyon szomorú, hogy Fernando kiszáll a Formula-1-ből. Még szomorúbb, hogy csak kétszeres világbajnokként, mivel könnyedén lehetett volna négyszeres vagy akár ötszörös is” – árulta el Bell az érzéseit a Marca napilapnak.

Alonso kétszeres világbajnokként távozik


Persze a szomorúság közepette Bell is látja, hogy ez része a pilóták körforgásának. Jövőre így a fiatal brit versenyző, Lando Norris kap lehetőséget a wokingiaknál, de nem egyedül ők választottak fiatal pilótát a következő évre: „Ilyen az élet. Pilóták jönnek, pilóták mennek. Fiatal és érdekfeszítő versenyzők ülnek be jövőre a Ferrariba és a Red Bullba is, szóval ez valahol természetes.”

Fernando Alonso jelenleg éppen csak a 10. helyen áll az egyéni pontversenyben, de mindössze egyetlen egységgel előzi meg Ocont. Bár Alonsót mit sem érdekli, hol végez utolsó szezonjában a világbajnoki tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: