DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 2. szombat

Alboreto

Állandó életveszély a bokszutcában

Az autóversenyzésben a bokszutca állandó veszélyforrást jelent, különösen versenyen, ha szoros csaták vannak. Sokszor balul üt ki valami, aminek utána csak szerencse kérdése, hogy vannak-e sérültjei.

részletek

A Ferrari harminc éve már majdnem kiszállt

A Ferrari elnöke a héten jelentette ki, hogy ha az új motorszabályok nem kedvezőek a márkának, kivonulnak az F1-ből. Az első turbókorszak közepén már közel járt ehhez a Scuderia.

részletek

Vették már el világbajnoki hajrá izgalmát váratlan események

Sebastian Vettel az ázsiai hármas túra során szinte minden esélyét elvesztette a világbajnoki címre. Voltak a múltban is olyan évadok, amikor a hajrá izgalmát nem várt gondok vették el tőlünk.

részletek

Visszatérhet a Porsche a csúcsra?

Az 1980-as évek közepén a Porsche volt az etalon a Formula-1-ben, zsinórban szerzett világbajnoki címekkel. A tervek szerint 2021-től újra visszatér a patinás márka. De mire mentek korábban? Egyszer fent, egyszer lent.

részletek

Amikor a célba érésről beszélnek legtöbbet

Időnként előfordul, hogy egy futamon a célvonal átszelése olyan körülmények között történik, ami miatt többet beszélnek róla, mint magáról a versenyről. Schumacher, Mansell, Fittipaldi, Piquet és mások.

részletek

Retro - Senna uralkodik, egy olasz kivégzi a Ferrarikat

Visszatekintünk 1988-ba, amikor is az utcai pályák királya, Ayrton Senna Detroitban sem talált legyőzőre a nagy hőségben, míg a Ferrari istállót egy olasz pilóta vágta haza néhány kör alatt. A leintés után a pilóták össztüzet zúdítottak a pályára.

részletek

Retro – A Lotus a futamra omlott össze

De Angelis és Senna a legendás csapat számára utoljára foglalta el az első sort Kanadában. Előnyük a futamon azonban néhány körön át tartott csak, és a dobogón már a Ferrarinak jutott a legjobb két hely.

részletek

Retro - Az utolsó monacói Villeneuve-győzelem

Gilles Villeneuve egyike azon csiszolatlan gyémántoknak, akik ilyen vagy olyan okból nem jutottak el a Formula-1-es világbajnoki címig. Az 1981-es Monacói Nagydíjon azonban kijött neki a lépés.

részletek

Retro – Vb-cím egyetlen győzelemmel

Az F1 történetében mindössze kétszer fordult elő, hogy olyan versenyző lett világbajnok, aki egyetlen futamot nyert az adott évben – minden idők legőrültebb idényének fináléját elevenítjük most fel.

részletek

Retro – Senna másik monacói drámája

Nem az 1988-as verseny volt az egyetlen, mikor Ayrton Senna az élen autózva esett ki kedvenc F1-es pályáján, Monacóban. Ráadásul néhány évvel korábban nem is vezetői hiba szólt közbe.

részletek

Retro - Az autótörő Berger és az a fránya tükör

Az egykori osztrák F1-es pilóta ma ünnepli születésnapját, ebből az alkalomból összegyűjtöttük karrierjének legjelentősebb pillanatait - a legnagyobb győzelmektől a legnagyobb bukásokig.

részletek

Retro – Egy legendás csapat utolsó győzelme

Június 5-én rendezték az 1983-as Detroiti Nagydíjat, amely a Tyrrell istálló és a Cosworth-motor utolsó közös győzelmét hozta az F1-ben, a szemfüles Michele Alboretónak köszönhetően.

részletek