DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 27. hétfő

AbuDhabiTeszt

Ezért tesztelt csupasz Aston Martinnal Alonso

A csapatot váltó versenyzők bemutatkozhattak új istállóiknál Abu Dhabiban – de még élő szerződéseik miatt bizonyos feltételekkel. Alonso autójáról hiányoztak a szponzorok, De Vries nem nyilatkozhatott.

részletek

Ferrari az első három helyen az Abu Dhabi teszten

Összesen 24 versenyző ült autóba a tesztnap folyamán, így lehetséges a furcsa végeredmény Sainz első pozíciójával. Először vezetett új csapatánál Alonso, Gasly, Hülkenberg, De Vries és Piastri – utóbbihoz fűződött az egyetlen piros zászló.

részletek

Alonso az Astonról: „Az autó versenyképes, a motor kiemelkedő”

Reggel 100 százalékosan elégedett volt, az autóból kiszállva 100-nál is jobban – áradozott a csapatot váltó spanyol Abu Dhabiban a teszten. Versenyképesnek érzi az idei modellt, de hozzátette, a jövő évi nem az AMR22 folytatása lesz.

részletek

„Életem élménye” – ki sem akartak szállni a tesztújoncok

Először vezetett F1-es autót Liam Lawson (AlphaTauri), Logan Sargeant (Williams) és Patrizio O’Ward (McLaren) az Abu Dhabi teszten. Az edzés után mindhárman leesett állukat keresték.

részletek

Fiatalok dominanciája az első tesztnapon

Bár egy fergeteges versennyel vasárnap véget ért a 2021-es szezon lényegi része, a csapatok mégsem mentek sehová, hiszen kezdődik a felkészülés a jövőre. Ráadásul kétféleképp.

részletek

Titokban Mercedest tesztelgetett Mazepin, de Abu Dhabiból kihagyták

Hogy mi köze a Haas igazolásának a címvédő istállóhoz? Nyikita Mazepin az elmúlt két évben számos alkalommal tesztelt Mercedest. A fiatal versenyzők gyakorlására azonban már nem kapott meghívást – ám nem botránya miatt.

részletek

Vettel és Sainz szerint nem fair Alonso tesztje

Másfél hivatalos tesztnap áll csak a csapatot váltó versenyzők rendelkezésére, hiszen ők nem vezethetnek az Abu Dhabi gyakorláson. A német szerint nem született korrekt döntés, a spanyol a logikát hiányolja.

részletek

Sainz nem kapott engedélyt az újonctesztre

A Renault elérte, hogy Fernando Alonso részt vehessen az eredetileg fiataloknak szánt Abu Dhabi gyakorláson, ezért a Ferrari is megpróbálkozott: ők azonban nem vethetik be új igazolásukat.

részletek

Balesettel végződött a Ferrari 2019-es szezonja

Szerdán Abu Dhabiban Charles Leclerc második időt teljesített, napja azonban kicsúszással ért véget – az incidens miatt a Ferrari idő előtt le is húzhatta a rolót az idei évre.

részletek

Jövőre húz hasznot a Mercedes-tesztből Russell

Bár 2020-ban is a Williamsnél versenyez George Russell, a bajnokistálló kölcsönvette őt a holtszezonra: Abu Dhabiban volán mögé ült és további gumiteszteken számítanak rá.

részletek

Ocon: Legalább most gyűjtögethetek kilométereket

Esteban Ocon egyrészt már annak a ténynek is örült, hogy hosszú kihagyás után érdemi munkát végezhetett egy F1-es autóban, másrészt pedig annak, hogy ezzel elébe megy a 2020-as tesztkorlátozásoknak.

részletek

Grosjean: Még a 2020-as gumik sem az igaziak

Azok után, hogy Romain Grosjean is kipróbálhatta a Pirelli 2020-ra szánt gumijait, nem igazán elégedett. A francia szerint ezek még mindig nem teljesen olyanok, amelyek ideális versenykörülményeket biztosítanának a maguk részéről.

részletek