DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel és Sainz szerint nem fair Alonso tesztje

Másfél hivatalos tesztnap áll csak a csapatot váltó versenyzők rendelkezésére, hiszen ők nem vezethetnek az Abu Dhabi gyakorláson. A német szerint nem született korrekt döntés, a spanyol a logikát hiányolja.

Az FIA külön engedélye alapján az eredetileg fiatal versenyzőknek szánt Abu Dhabi teszten részt vehet a 2021-ben visszatérő Fernando Alonso – valamint Sebastien Buemi és Robert Kubica az alapján a kritérium alapján, hogy nem versenyeztek idén –, a csapatot váltó Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo és Carlos Sainz azonban nem.

„Nem én hozom ezt a döntést, de szerintem ha Fernandónak megengedik, akkor mindenkinek meg kellene engedni” – mondta az Aston Martinhoz tartó Vettel a csütörtöki sajtónapon, melyen online formában a Formula.hu is megjelent. „Korrekt döntést kellene az irányítóknak hozniuk, ami ebben az esetben szerintem nem valósult meg, különben Carlos, a többiek és én lehetőséget kaptunk volna tesztelni. Nem néztem meg a teljes magyarázatot, de nincs is értelme, úgysem mehetünk a teszten.”



Ugyanígy gondolkodik Carlos Sainz – aki számára a Ferrari kérvényezte az engedélyt, de elutasítást kapott –, a spanyol szerint a fő probléma az, hogy mindössze egy háromnapos teszt előzi meg a 2021-es szezont.

„Nem sikerült megértenem a logikát, először is azért, mert alig van benne logika. Azt hiszem, nem sokan értik most, mi van. Természetesen csalódott vagyok amiatt, hogy nem tudok tesztelni, de el kell fogadnom és lapoznom kell. A következő év előtt csak másfél nap jut egy versenyzőre, az lett volna a logikus, hogy bizonyos versenyzőknek vagy az összesnek lehetővé teszik, hogy részt vegyenek az Abu Dhabi teszten, ha akarnak. Főleg, hogy két autóval lehetnek ott a csapatok…” – mondta Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: