DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek

2014

Ricciardo: Vettel ellen könnyű évem volt

Daniel Ricciardo egyetlen közös szezonjukban, 2014-ben legyőzte csapaton belül négyszeres világbajnok társát, de elismerte, könnyű dolga volt, mivel rajta sokkal kevésbé volt nyomás.

részletek

Vettel Senna és Schumacher ellen csatázna

Sebastian Vettel már a modern Formula-1 négyszeres világbajnoka, mégis rajongója a néhány évtizeddel ezelőtti technológiának, amikor több múlt a pilótán és nehéz volt vezetni az autókat.

részletek

Raikkönen: A V6-os motorok már olyanok, mint a V8-asok

Hangban ugyan meg sem közelítik a korábbi V8-as szívómotorokat, de Kimi Raikkönen szerint a hibrid V6-osok hatalmasat fejlődtek sebességben és vezethetőségben az elmúlt években.

részletek

Retro – Rosberg legnagyobb harca Hamiltonnal

Kevés hasonlóan izgalmas verseny volt a hibrid korszakban, mint a 2014-es Bahreini Nagydíj. A számtalanszor próbálkozó, de vereséget szenvedő Nico Rosberg akkor döbbent rá, mennyire erős csapattársa van.

részletek

Mit mutattak meg az F1-es tesztek az elmúlt 10 évben? - 2. rész

Sorozatunkban visszatekintünk az elmúlt tíz év teszteredményeire, a szezon előtti jóslatokra, és arra, hogy ezek mennyire váltak be az év Forma-1-es futamain.

részletek

Különleges rajtszámok a Formula-1-ben

Sokak szerint csak egy szám, más pilóták számára viszont ikonikus jelentőséggel bír, mit festenek az autójukra. Ki és miért indult 208-as rajtszámmal, hogyan került elő a nullás, hogyan változott a rendszer?

részletek

Elképesztő Mercedes-dominancia 2014 óta

A hibridéra érkezésével a Mercedes gyári istállója átvette az irányítást és hihetetlen fölényre tett szert az elmúlt öt évben. A futamok háromnegyedét megnyerte, de az időmérőkön még erősebb volt.

részletek

Kvjat sajátságos rekordot dönthet meg

Harmadszor kezdi (újra) Formula-1-es pályafutását Danyiil Kvjat a Toro Rossónál. Ez már önmagában is különlegesség (bár nem egyedi), de ha pontot is szerezne a nyitófutamon, az már rekord lenne.

részletek

Magnussen: Hamilton nem volt szabad a McLarennél

A Haas-Ferrarinál versenyző Kevin Magnussen is a McLarennél debütált, ahogy korábban Lewis Hamilton is. A dán pilóta kicsit sem bánja, hogy már nem a wokingiaknál versenyez.

részletek

Williams: Csak a létszámot növeljük

A műszaki igazgató, Paddy Lowe úgy gondolja, a csapatból még a 2014-es sikerek idején is hiányzott a győztes mentalitás. Szavaiból az szűrhető le, hogy Kubicával sem érdemes sokat várni a gárdától…

részletek

Wolff: Russellből a jövő sztárja válhat

A Mercedes-főnök szerint, amit eddig George Russell produkált, arra enged következtetni, hogy az idén a Formula-1-ben bemutatkozó ifjú brit a sorozat egyik nagy csillaga lehet a jövőben.

részletek

Ocon 2014-ben még a Ferrarinál tesztelt

Esteban Ocon a Mercedes támogatásával került a Formula-1-be, a német gyári istálló tesztpilótája lesz jövőre. Kevesen tudják, de a fiatal francia a nagy riválisnál is tesztlehetőséget kapott.

részletek