DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek

2005

Alonso: Michaelnek másféle tisztelet jár

Egykori nagy riválisáról beszélt Fernando Alonso: beismerte, 2001 és 2006 között rengeteget tanult Michael Schumachertől. A spanyol meglátta az embert a vörös sisak alatt.

részletek

A 2005-ös Alonso legjobb imolai emléke

A Bahreinben kieső spanyol első pontjaiért megy Emilia-Romagnába, ahol ismét szoros középmezőnyt vár. Örül, hogy Imola újra a versenynaptár része: a Michael Schumacherrel vívott nagy csatára 16 év távlatából is emlékszik.

részletek

Ezért nem szerződött Rossi a Ferrarihoz

Bár éveken át csábítgatta az olasz istálló a Formula-1-be Valentino Rossit, a Doktor végül nem állt kötélnek és azóta is a MotoGP-ben húzza a gázt. Most azt is felfedte, miért döntött így.

részletek

Alonso: Ez a hang hiányzik a mai F1-ből

A Renault 2020 végén búcsúzik a Formula-1-től, azonban ezúttal a csapat nem száll ki a száguldó cirkuszból, csupán nevet változtat. Alonso gyermeki örömmel nyilatkozott, miután visszaült az R25-be.

részletek

Briatore mindig is szeretett kockáztatni

A Formula-1 egyik legdörzsöltebb figurája mindig is Flavio Briatore volt. Az elmúlt évtizedekben néha ráfizetett, legtöbbször viszont győztesen jött ki kockázatvállalásaiból, ahogy Alonsóval is így történt.

részletek

Fernando Alonso: Egy karrier csúcspontjai

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso pályafutása utolsó Formula-1-es versenyére készül, mi pedig ennek apropójából összegyűjtöttünk néhány feledhetetlen pillanatot a spanyol karrierjéből.

részletek

Alonso: Schumacher volt a példaképem

Több éven át nagy rivalizálás folyt a két zseniális pilóta között, ám kevesen tudják, hogy Fernando Alonsónak Michael Schumacher volt a hőse, amikor megérkezett a Formula-1-be.

részletek

Raikkönen: A gyorsaság még nem garancia

Kimi Raikkönen tizenötször próbálta eddig megnyerni a Monacói Nagydíjat, egyszer sikerrel is járt. Ám ő is tudja, hogy ezen a helyszínen leggyorsabbnak lenni még nem jelenti a győzelmet.

részletek

Hogyan változtak a fizetések az F1-ben?

A Formula-1-ben minden a pénzről szól, ezt régóta tudjuk. De mennyi pénzről? Mennyit változott az elmúlt tizenhárom évben a versenyzők fizetése? Ki volt akkor a csúcs és ki most?

részletek

Tizenkét éve indult el a Super Aguri

Az egyik legérdekesebb pályát bejárt kiscsapat az utóbbi évtizedben kétségkívül a Honda fiókcsapataként létrehozott Super Aguri volt. 2005 decemberében indult útjára az istálló.

részletek

Retro – Francia előjel

Van egy különleges közös vonása a július 3-án tartott F1-es versenyeknek: négy Francia Nagydíjat is rendeztek ezen a napon, melyeket a későbbi világbajnok nyert meg – Alonso, Schumacher és Brabham ünnepelt.

részletek

Alonso felidézte legkedvesebb versenyét

A fiatal spanyolnak 9 és fél hengerrel kellett versenyeznie, az utolsó 12 körben pedig Michael Schumacher akarta hibára késztetni. Mindezek ellenére győzött: ezért foglal el különleges helyet Fernando Alonso emlékeiben a 2005-ös imolai futam.

részletek