DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A 2005-ös Alonso legjobb imolai emléke

A Bahreinben kieső spanyol első pontjaiért megy Emilia-Romagnába, ahol ismét szoros középmezőnyt vár. Örül, hogy Imola újra a versenynaptár része: a Michael Schumacherrel vívott nagy csatára 16 év távlatából is emlékszik.

A Formula-1-es mezőny javarésze tavaly ősszel versenyzett már Imolában, a beugró Emilia-Romagna-i Nagydíjon, Fernando Alonsónak azonban egészen vissza kell nyúlnia az időben utolsó versenyéig az olasz pályán. A spanyol 2006-ban szerepelt utoljára Imolában, amikor emlékezetes párharcban maradt alul Michael Schumacherrel szemben – egy évvel azelőtt szintén a némettel küzdött, és akkor ő nyert egy nüansznyi, 0,215 másodperces előnnyel.

„Szeretem az imolai versenypályát, és örültem neki, amikor tavaly visszatért a Formula-1-es körforgásba. A 2020-as futam izgalmas volt, a változások pedig, melyek a pályán történtek azóta, hogy több mint tíz éve utoljára szerepeltem itt, javítottak a versenyzés színvonalán” – mondta az Alpine előzetesében Alonso. „Szokatlan, hogy a szezon során ilyen korán Európában vagyunk már, mivel általában később, nyár körül érkezünk meg a kontinensre. Jó emlékeim vannak innen, különösen 2005-ből, amikor megnyertük a versenyt, később pedig az az évi bajnoki címet is.”



A spanyol pontszerzés helyett kieséssel távozott a Bahreini Nagydíjról, ezért hétvégére az első tízbe várja magát: „Vasárnap harcolnunk kell a szezon első pontjaiért. Reméljük, hogy az idei balszerencsénket már felhasználtuk Bahreinben! Az autóról még sokat tanulunk, és arra számítok, hogy a beállításunk, valamint természetesen az időjárás egészen más lesz, mint a bahreini. Várhatóan nagyon szoros lesz, néhány tizedmásodperc számos pozíciót jelenthet” – jósolt szoros középmezőnyt a kétszeres világbajnok.

Csapattársának, Esteban Oconnak is hasonló emlékei – futamgyőzelem és bajnoki cím – fűződnek Imolához, persze neki alacsonyabb szintről, a Formula-3-ból.

„Imola klasszikus versenypálya, az előző szezonban visszatérni jó érzés volt, mivel érezni a történelmi, régi iskolájú hangulatot a versenyzésbe nyúló mély gyökerekkel. Élvezem a vezetést ezen a pályán. 2014-ben az F3-as Európa-bajnokságot itt nyertem meg egy győzelemmel és egy másik dobogóval, ami különleges volt. Olaszország azért is közel áll hozzám, mert sok évig itt éltem. Mindig várom, ha itt versenyzünk, legyen szó Monzáról, Mugellóról vagy Imoláról!” – beszélt várakozásairól az imolai hétvége előtt Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: