DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Schumacher volt a példaképem

Több éven át nagy rivalizálás folyt a két zseniális pilóta között, ám kevesen tudják, hogy Fernando Alonsónak Michael Schumacher volt a hőse, amikor megérkezett a Formula-1-be.

Az utóbbi időszakban igencsak az érdeklődés középpontjába került Fernando Alonso, annak ellenére, hogy a Formula-1-ben sajnálatos módon nem képes az élmezőnyben harcolni, igaz, ez nem az ő hibája, hanem a McLaren-Renault csomagja nem elég versenyképes. Az önbizalmát ettől nem vesztette el, sőt, Michael Andretti is úgy véli, hogy Alonso a legjobb versenyző, akivel valaha is együtt dolgozott.

Az elmúlt hetekben az esetleges IndyCarba szerződése az egyik fő beszédtéma, ezekben a napokban azonban minden szem Le Mans-ra szegeződik. Szombaton és vasárnap futják ugyanis a híres, Le Mans-i 24 órást, ahol egyébként elképesztően nagyszámú, egykori Formula-1-es pilótával találkozhatunk, köztük Fernando Alonsóval is.

A spanyol a győzelemre abszolút esélyes, 8-as számú Toyotával vesz részt a viadalon, ráadásul szerda este óta azt is tudjuk, hogy a pole-pozícióból rajtolhat (köszönhetően Kazuki Nakajima elképesztő kvalifikációs körének). Ugyan az első rajthelyet érő kört nem Alonso futotta, de egyértelmű, hogy teljesítményével bőven megugorja a szintet.

A nagy rivalizálás egyik utolsó állomása, 2006-ban, Kínában


Hogyan emlékszik vissza pályafutása első szakaszára az azóta kétszeres világbajnokká vált spanyol? „Szürreálisnak hatott akkoriban, hogy Michael Schumacher ellen versenyezhetek a legmagasabb kategóriában. A saját utamat jártam, de egyértelműen Michael volt a példaképem” – nyilatkozta a spanyol ász a Sky Sportsnak.

„Óriási párharcaink voltak éveken át, gondoljunk csak Imolára (kétszer is), vagy például Magny-Cours-ra. Sőt, nem csak a Michael elleni csatáink maradtak felejthetetlenek számomra, de Ralffal is akadt néhány kemény összecsapásunk. A valaha volt legjobb előzésem ellenük? 2005-ben, Japánban előztem meg Michaelt olyan módon, amit sosem fogok elfelejteni” – emlékezett vissza Fernando Alonso.

Az a futam, másról is emlékezetes maradt, Kimi Raikkönen a 17. rajtkockából volt képes futamgyőzelmet aratni, ráadásul az utolsó pillanatban került Giancarlo Fisichella elé egy nem kevésbé látványos manőverrel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: