DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: A gyorsaság még nem garancia

Kimi Raikkönen tizenötször próbálta eddig megnyerni a Monacói Nagydíjat, egyszer sikerrel is járt. Ám ő is tudja, hogy ezen a helyszínen leggyorsabbnak lenni még nem jelenti a győzelmet.

A legnagyobb presztízsű és legkülönlegesebb helyszín a versenynaptárban kétségkívül Monte Carlo. Raikkönen egyszer, 2005-ben már megízlelhette, milyen megnyerni a hercegség nagydíját, tavaly pedig óriási meglepetésre megszerezte a pole-pozíciót (igaz, vasárnap végül csak második lett).

„Monacóban az egész hétvége egy nagy kihívás. Érdekes helyszín ez, attól, hogy valaki a leggyorsabb, még egyáltalán nem biztos, hogy garancia a győzelemre. Rengeteg dolog történhet, amire esetleg időnk sincs reagálni” – nyilatkozta Kimi Raikkönen Monte Carlóban.

Raikkönen tavaly a pole-pozícióból indulva lett második


„Ez egy különleges hétvége. A csütörtöki edzéseken beállítjuk a versenyautónkat olyannak, amilyennek szeretnénk. De a szabadedzések, az időmérő és a verseny során rettentő sokat változik a pálya, így nekünk követnünk kell ezeket a változásokat és biztosnak lennünk abban, hogy megvan a megfelelő beállításunk ahhoz, hogy a szükséges időszakban keményen nyomhassuk.”

„Muszáj, hogy az ember megbízzon az autójában és jó érzés legyen azt vezetni. A tesztelésen már kipróbáltuk a hiperlágy keverékű abroncsokat, de egyértelmű, hogy Barcelonában egészen más körülmények között köröztünk, mint itt. Az biztos, hogy jóval komolyabb tapadást biztosítanak” – tért ki a gumikra a finn jégember.

„Lehetetlen előre megmondani, hol vagyunk a többiekhez képest, de igyekszünk végigcsinálni a tervezett programunkat a lehető legsikeresebben” – tette hozzá Raikkönen, aki tizenhárom évvel ezelőtt az utolsó, V10-es motorokkal rendezett versenyt nyerte meg a McLaren-Mercedesszel. Idén a Ferrarival próbál ismét szerencsét, amely a szabályoknak megfelelően átalakította különleges visszapillantó tükrét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: