DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hétvégén már szabályos Ferrarit láthatunk

Már a Spanyol Nagydíj szombati napján úgy határozott az FIA, hogy szabálytalan az olaszok glóriára szerelt tükre, ugyanis a visszapillantó fölött egy kisebb szárnyacska is helyet kapott.

A Ferrari volt az első istálló, amely kihasználta azt a lehetőséget, hogy engedélyezte az FIA a tükrök glóriára való felszerelését, de Charlie Whitingék tetszését nem nyerte el az újítás, mivel a tükrök felett két légterelő szárny is megjelent az olaszok autóin.

Ugyan a maranellóiak azt állították, azért van szükség a plusz elemre, hogy csökkentsék a tükrök vibrációját, de a Nemzetközi Automobil Szövetség szakemberei szerint csak egy egyszerű aerodinamikai elemről van szó, ezért úgy határoztak, hogy Barcelonában még rajthoz állhatnak ezzel a konstrukcióval, de a következő nagydíjra mindenképp változtatniuk kell rajta. Nos, úgy tűnik, a Ferrari eleget is tett ennek a kérésnek, hiszen eltűntek a "fülecskék" a tükrök felől.



Így tehát már teljesen szabályos autóval várhatja a Ferrari a hétvégi Monacói Nagydíjat, ahol minden bizonnyal szeretnék megismételni a tavalyi kettős győzelmüket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: