Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. március 31. kedd

2000

Kehm: Schumacher 2000-es sikere volt a kulcs

Nem túl gyakran halljuk nyilatkozni Sabine Kehmet, Michael Schumacher menedzserét, most azonban elismerte, hogy a német legenda életében döntő fontosságú volt a 2000-es bajnoki cím.

részletek

„Schumacher megváltoztatta a Ferrarit”

A Ferrari egykori elnöke szerint Michael Schumacher teljesen megváltoztatta a Scuderia korábbi működését, rámutatott az apróságok fontosságára, de így is öt évbe telt feljutniuk a csúcsra.

részletek

Button kis híján eltűnt a süllyesztőben

Jenson Button tizenhét éven keresztül volt részese a száguldó cirkusznak. Már első évében letette névjegyét a Williamsnél, bár nem sok híja volt, hogy pályafutása el se kezdődjön.

részletek

Rossi: Miért mennek a többiek ilyen lassan?

Valentino Rossi már a tizenkilencedik szezonját tapossa a motorversenyzés királykategóriájában. Visszaemlékezett tizennyolc évvel ezelőtti debütálására, amikor is túlságosan elbízta magát.

részletek

Amikor ember kerül a pályára

Az elmúlt évtizedekben többször is előfordult, hogy szurkolók, vagy demonstrálók kerültek a pályára, miközben esemény zajlott. Nem csak a leintés után, időnként verseny közben is megesett.

részletek

A mérnök, aki két Schumacherrel dolgozott

Luca Baldisseri az igazi aranykorban dolgozott mérnökként Michael Schumacherrel a Ferrarinál, majd ugyanezt tette a bajnok fiával. Fontos hasonlóságot is felfedezett apa és fia között.

részletek

Retro - Bemutatkozik egy F1-es világbajnok

2000-ben ezen a napon Ausztrál Nagydíjat rendeztek Melbourne-ben, ahol a szokásos Ferrari egy-kettő mellett meggyőző teljesítményt nyújtott a Williams-BMW is, többek között egy húsz éves ifjonccal, Jenson Buttonnal.

részletek

Retro – Schumacher először vb-győztes Ferrariban

Mint tudjuk, Michael Schumacher az F1 rekorderévé vált a Ferrarinál, mégis öt évébe telt, míg megszerezte első világbajnoki címét a csapattal. Első tesztjét elevenítjük fel a 2000-es szezon autójával.

részletek

Retro – Megszűnik a népszerű kiscsapat?

A 2000-es év végén egyre szorult a hurok a Minardi körül, amely nem rendelkezett motorral az új szezonra – emiatt az sem volt biztos, hogy a 19 éves Fernando Alonsónak lesz-e csapata a következő idényben.

részletek

Retro - Elment sörért, ellopták a mobilját

Debütálóévében ezen a napon Jenson Button egy érdekes történetet osztott meg arról, hogy mi volt első F1-es szezonjának legrosszabb pillanata. A brit örült, hogy kemény az élet a legjobbak között, hiszen az utánpótlás-szériákat túl könnyűnek tartotta.

részletek

Retro - Minden ferraris legszebb napja

2000. október 8-a piros betűs nap volt minden Maranellóhoz érzelmileg kötődő személy naptárában, és nem csak azért, mert a vasárnapokat már alapból is pirossal írják. Suzukában Michael Schumacher új fejezetet kezdett a márka történetében.

részletek

Retro – Osztrák Nagydíj nincs balhé nélkül

Schumacher az első körben kiesett egy tömegbalesetben, a McLaren pedig kettős győzelmet aratott, egy szabálytalanság azonban veszélybe sodorta a sikert 2000-ben.

részletek
Olvastad már?