DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd

2000

Retro – Osztrák Nagydíj nincs balhé nélkül

Schumacher az első körben kiesett egy tömegbalesetben, a McLaren pedig kettős győzelmet aratott, egy szabálytalanság azonban veszélybe sodorta a sikert 2000-ben.

részletek

Retro – Piros zászló tévedésből

Michael Schumacher egy megnyert versenyt veszített el, öccse kórházba került, Jarno Trullitól a sebességváltó hibája vette el élete első győzelmét, s az F1 történetében egyedülálló módon tévedésből lengették be a piros zászlót.

részletek

Retro – Kiesésözön Schumi-győzelemmel

Villeneuve-ön, Irvine-on, Verstappenen, Trullin és még sok más pilótán kifogott a nürburgringi F1-es nagydíj 2000-ben, Michael Schumacher azonban ellentmondást nem tűrően tarolt az esőben.

részletek

Retro – Schumacher taktikai győzelme Imolában

2000-ben ezen a napon rendezték meg az F1-es idény harmadik versenyét, a San Marinó-i Nagydíjat, amelyen ismét egymásnak feszült a kor két legnagyobb alakja, Michael Schumacher és Mika Hakkinen.

részletek

Retro – Schumacher-mesterkurzus Brazíliában

A hétszeres világbajnok szokásához híven oktatta a mezőnyt a 2000-es Brazil Nagydíjon, de a futam más miatt is emlékezetes maradt: itt szerezte első F1-es pontját a karrierje második versenyén induló Jenson Button.

részletek

Egy pilóta, akinek Prost törte össze a szívét

A 2000-es F1-es szezonban Jean Alesi és Nick Heidfeld vezette a Prost-Peugeot-kat, de Alain Prost akár egy összfrancia gárdát is létrehozhatott volna, ha nem csábítja egy gazdag motorgyártó...

részletek

Retro – Schumacher legnagyobb győzelmei

Minden idők legeredményesebb F1-es pilótája 91 alkalommal nyert, ami elképesztő szám. Természetesen egyes sikerek kimagaslanak közülük: sok rajongó álmából keltve is tudja, mi történt 1996-ban Barcelonában vagy 2004-ben Franciaországban.

részletek

Retro – Elátkozott monzai vasárnapok

A megszokottól eltérő módon ezúttal nem egy, hanem négy különböző évfordulót idézünk fel Retro-rovatunkban: szeptember 10. ugyanis négyszer is halálosnak bizonyult a Sebesség Templomában.

részletek

Retro – Brazil könnyek a dobogó tetején

Egy pályára rohanó őrült és a változékony időjárás is kellett hozzá, de utóbb ez már senkit nem érdekelt: 2000-ben e napon szerezte meg a Senna utáni első brazil F1-es győzelmet Rubens Barrichello.

részletek

Retro – Ez nem Schumacher napja volt

Vannak napok, amikor semmi nem sikerül az embernek: a 2000-es barcelonai F1-es futam napja pont ilyen volt Michael Schumacher számára – pedig az előzmények tökéletesek voltak...

részletek

Retro - A fellegekben járó újonc

1998-ban tíz autósport rajongóból tízen, egy évvel később kilencen nem ismerték a nevét. 2000 elején azonban futótűzként terjedt a hír: a 20 éves Jenson Button kapta a nagy múltú Williams istálló egyik ülését. A brit ma ünnepli születésnapját.

részletek

Hamilton nyer, Rosberg visszaesik – 14 éve

A világbajnoki döntőre Hamilton és Rosberg csapattársként érkezett meg, s bár utóbbinak sikerült jobban az időmérő, végül a brit ünnepelhetett. Nem az F1-ről beszélünk. 14 éve történt.

részletek