DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Retro

Retro - Elment sörért, ellopták a mobilját

Debütálóévében ezen a napon Jenson Button egy érdekes történetet osztott meg arról, hogy mi volt első F1-es szezonjának legrosszabb pillanata. A brit örült, hogy kemény az élet a legjobbak között, hiszen az utánpótlás-szériákat túl könnyűnek tartotta.

Az ifjú brit remek szerepléssel robbant be a királykategóriába a Williams színeiben 2000-ben, és egy futammal a szezon vége előtt a tabella 8. helyén állt - érdekes belegondolni, hogy aztán több mint másfél évtizeden át nyúló pályafutása során több ennél gyengébb szezonja volt, mint ennél erősebb.

Button nyeregben érezte magát, és a szezonzáróra még azt is kilátásba helyezte, hogy első dobogójának megszerzésével Jacques Villeneuve-öt is átugorja a tabellán - ami végül nem sikerült.

button-2000 (2)



Első évadának végéhez közeledve megkérdezték a britet, hogyan értékelné saját előmenetelét, és mit tart a legrosszabb pillanatának 2000-ből. A brit meglepő módon egy a versenypályákon kívül történt esetet választott malajziai nyaralásáról, amikor is ellopták a mobiltelefonját.

„Nagyon bosszantó volt, hiszen néhány igazán fontos telefonszámot is őriztem benne. Csupán három percre hagytam magára az asztalon, amíg elmentem venni egy sört apámnak, de mire visszatértem, már lába kélt.”

„De ezt leszámítva jó volt az élet ebben az évben” - folytatta a 20 éves Button. „Semmi olyan nem történt, amit ne élveztem volna. Minden verseny csúcspontot jelentett, és minden felülmúlta az elvárásaimat. A spái időmérő harmadik helyezése nagyszerű érzés volt, és élveztem Japánt is, ahol egy nehéz pályán sikerült jól kvalifikálnom és pontot szereznem. Ezt a két versenyt nevezném a szezonom fénypontjának.”

button-2000 3

A fiatal tehetség ekkor már tudta, hogy kiváló előmenetele ellenére sem maradhat a Williamsnél 2001-re, hiszen a csapat Juan Pablo Montoyának akar lehetőséget adni, őt pedig két évre a Benettonnak adták kölcsönbe.

„Már nagyon várom a szünetet. Az idei évet megelőzően még nem is kellett dolgoznom igazán. A Formula-3-at gyerekjátéknak éltem meg, és a Formula Ford is nagyon könnyű volt. Legutóbb akkor volt nehéz évem, amikor 1997-ben európai szinten gokartoztam” - zárta gondolatait 2000. október 20-án Button, aki ekkor még nem is sejtette, hogy az igazán kemény F1-es valóságban még csak ezt követően lesz része.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: