DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 1. péntek

1997

Retro – Schumacher legnagyobb baklövése

Az 1997-es szezonzáró több dolog miatt emlékezetes maradt: az időmérő holtversenye után Schumacher és Villeneuve ütközésével, a kanadai bajnoki címével és Hakkinen első győzelmével búcsúzott az F1 Jereztől.

részletek

Retro – A szürreális F1-es időmérő

Mekkora esély van rá, hogy nem csupán kettő, de három versenyző is ezredre ugyanolyan kört fut az időmérőn, ráadásul a pole-pozíciós eredményt? 1997-ben Jerezben Villeneuve-nek, Schumachernek és Frentzennek sikerült.

részletek

Hihetetlen nyomozás buktatta le a McLaren extra fékpedálját

A Formula-1-ben sosem fogynak ki a mérnökök az új ötletekből, és egy-egy technológiai újítás sokszor fontos tizedeket jelentett. Most visszatekintünk a McLaren zseniális 1997-98-as „csaló fékjére”.

részletek

Ralf Schumacher: A bátyám nélkül be sem kerültem volna az F1-be

Ahogy az elmúlt években Michael Schumacher fiát, két és fél évtizeddel ezelőtt öccsét segítette bátyja hírneve. Bár nem tartja magát lassú pilótának, több fontos pillanatban is nagy hibákat vétett.

részletek

Todt: Schumacher csak védekezett 1997-ben

A Ferrari korábbi csapatfőnöke egészen más megvilágításba helyezte Michael Schumacher és Jacques Villeneuve 1997-es, bajnokságot eldöntő ütközését. Úgy véli, nem volt aljasság, csak védekezés.

részletek

A kiváló versenyző nem mindig jó csapatfőnök

Attól, hogy valaki pilótaként kiemelkedően jó volt a Formula-1-ben, egyáltalán nincs arra garancia, hogy később csapatfőnökként is megállja a helyét. Alain Prost ezt a sorsot élte meg 1997-től 2001-ig.

részletek

A Bajnokok fala jócskán szedi áldozatait

Nem sok hely van a Formula-1-ben, amelyről tudjuk, hogy pontosan ugyanott hibázott Schumacher, Villeneuve, Button, Vettel, Hill és sokan mások. Van, aki többször is megjárta.

részletek

Retro – Káosz a rajtnál, hajsza a végén

Schumacher és Barrichello rögtön a rajtnál ütközött 1997-ben Argentínában. Jacques Villeneuve-nek azonban így sem volt könnyű dolga: az utolsó tíz körben a másik ferraris, Eddie Irvine helyezett rá nyomást, akinek aztán a dobogóra kihelyezett zászlóval gyűlt meg a baja.

részletek

Hamilton több győztest szeretne

Lewis Hamilton egyik nagy vágya, hogy az első helyért a lehető legtöbb istálló szállhasson harcba és végül így behúzni a győzelmet. Véleménye szerint ez hozna igazi izgalmakat a sportágnak.

részletek

Retro – Az este, amelyről senki sem beszélt a Schumacher-Villeneuve ütközés után

Az 1997-es Európa Nagydíj minden idők egyik legnagyobb visszhangot kiváltó, vb-címről döntő F1-es futama volt, ám a verseny estéjén történtek is megérnek egy misét...

részletek

Retro – Coulthard elrontja Alesi örömét

A népszerű francia egyetlen F1-es győzelmet szerzett pályafutása alatt, de 1997-ben Olaszországban – családja hazájában – is nyerhetett volna egy versenyt, amely a bokszutcában dőlt el.

részletek

Retro – Schumacher mindenkit lealáz az esőben

A hétszeres F1-es világbajnok legnagyszerűbb versenyei között tartják számon az 1997-es Belga Nagydíjat, amikor a verseny elején körönként öt másodperccel volt gyorsabb a riválisoknál - game over.

részletek