Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 20. szerda

1997

Todt: Schumacher csak védekezett 1997-ben

A Ferrari korábbi csapatfőnöke egészen más megvilágításba helyezte Michael Schumacher és Jacques Villeneuve 1997-es, bajnokságot eldöntő ütközését. Úgy véli, nem volt aljasság, csak védekezés.

részletek

A kiváló versenyző nem mindig jó csapatfőnök

Attól, hogy valaki pilótaként kiemelkedően jó volt a Formula-1-ben, egyáltalán nincs arra garancia, hogy később csapatfőnökként is megállja a helyét. Alain Prost ezt a sorsot élte meg 1997-től 2001-ig.

részletek

A Bajnokok fala jócskán szedi áldozatait

Nem sok hely van a Formula-1-ben, amelyről tudjuk, hogy pontosan ugyanott hibázott Schumacher, Villeneuve, Button, Vettel, Hill és sokan mások. Van, aki többször is megjárta.

részletek

Retro – Káosz a rajtnál, hajsza a végén

Schumacher és Barrichello rögtön a rajtnál ütközött 1997-ben Argentínában. Jacques Villeneuve-nek azonban így sem volt könnyű dolga: az utolsó tíz körben a másik ferraris, Eddie Irvine helyezett rá nyomást, akinek aztán a dobogóra kihelyezett zászlóval gyűlt meg a baja.

részletek

Hamilton több győztest szeretne

Lewis Hamilton egyik nagy vágya, hogy az első helyért a lehető legtöbb istálló szállhasson harcba és végül így behúzni a győzelmet. Véleménye szerint ez hozna igazi izgalmakat a sportágnak.

részletek

Retro – Schumachert kizárják a világbajnokságból

Se előtte, se azóta nem osztottak ki olyan büntetést az F1-ben, mint amilyet Michael Schumacher kapott Jacques Villeneuve kilökéséért 1997-ben: a versenyző év végi második helyét elvették, minden eredményét és pontját azonban megtarthatta.

részletek

Retro - Az este, amelyről senki sem beszélt a Schumacher-Villeneuve ütközés után

Az 1997-es Európa Nagydíj minden idők egyik legnagyobb visszhangot kiváltó, vb-címről döntő F1-es futama volt, ám a verseny estéjén történtek is megérnek egy misét...

részletek

Retro – A szürreális F1-es időmérő

Mekkora esély van rá, hogy nem csupán kettő, de három versenyző is ezredre ugyanolyan kört fut az időmérőn, ráadásul a pole-pozíciós eredményt? 1997-ben Jerezben Villeneuve-nek, Schumachernek és Frentzennek sikerült.

részletek

Retro – Coulthard elrontja Alesi örömét

A népszerű francia egyetlen F1-es győzelmet szerzett pályafutása alatt, de 1997-ben Olaszországban – családja hazájában – is nyerhetett volna egy versenyt, amely a bokszutcában dőlt el.

részletek

Retro - Schumacher mindenkit lealáz az esőben

A hétszeres F1-es világbajnok legnagyszerűbb versenyei között tartják számon az 1997-es Belga Nagydíjat, amikor a verseny elején körönként öt másodperccel volt gyorsabb a riválisoknál - game over.

részletek

„Montoya erőszakos, arrogáns volt, és kikészített engem”

Eddig sem volt titok, hogy ex-F1-es Juan Pablo Montoya nem az úriember versenyzők mintaképe: egy volt csapattársa most arról beszélt, hogyan lehetetlenítette el őt a kolumbiai.

részletek

Mi történt pontosan Hill autójával a Hungaroringen?

Mindannyiunk emlékeibe vésődött az 1997-es Magyar Nagydíjon Damon Hill csodával határos vezetése és drámai lelassulása az utolsó körökben. Maga az érintett mesél részletesen, mi is történt akkor.

részletek
Olvastad már?