DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek

1997

Mi történt pontosan Hill autójával a Hungaroringen?

Mindannyiunk emlékeibe vésődött az 1997-es Magyar Nagydíjon Damon Hill csodával határos vezetése és drámai lelassulása az utolsó körökben. Maga az érintett mesél részletesen, mi is történt akkor.

részletek

Valóban 1997 volt minden idők egyik legjobb F1-es szezonja?

Vérre menő vb-csata, ragyogó ifjoncok, szoros csaták, meglepetés-győztesek: 1997-ben mindez megtörtént, nézzük, mi mi minden is történt pontosan húsz évvel ezelőtt

részletek

Virtuálisan így nézett ki húsz éve a Hungaroring

Megmutatjuk, hová tűnt Damon Hill - az F1 1997 a maga korában menőnek számított, ma már őskövületnek tűnik.

részletek

Villeneuve: Tönkre akartam tenni Frentzent

Bár Jacques Villeneuve számára Michael Schumacher bizonyult első számú ellenfélnek, a kanadai a '97-es szezon kezdetén egyetlen dologra koncentrált: hogy megtörje csapattársa lendületét.

részletek

Retro – Kinevetett csapatból Ferrari-üldöző

Bár sosem nyert F1-es nagydíjat, egyszer másodikként zárta a Ferrari mögött a konstruktőri világbajnokságot a BAR, amely csapatnak Jenson Button felemelkedése és pár színes történet köszönhető.

részletek

Retro – Aki hiába segített Schumachernek

A két bajnoki rivális ütközésével és Schumacher kizárásával végződő 1997-es F1-es idényzárónak volt egy elfeledett szereplője, akinek elmondása szerint a karrierjét tette tönkre Jean Todt futam előtti kérése.

részletek

Retro – Sérülésből visszatérve a dobogó tetejére

Az 1997-ben ezen a napon rendezett Német Nagydíjat Gerhard Berger és talán az egész Benetton csapat utolsó nagy tündöklésének tekinthetjük. Az osztrák az esélyekkel dacolva futott domináns hétvégét.

részletek

Retro – Panis élete versenye nem Monaco volt

Olivier Panis nevét hallva elsősorban az 1996-os monacói győzelem juthat eszünkbe, pedig volt egy ennél is sokkal nagyobb versenye az F1-ben, ahol erőből, káosz nélkül is nyerhetett volna, ha Irvine is úgy akarja.

részletek

Méltán Elfeledve: Priceless

A reménytelen kiscsapatok a 90-es évek elején élték virágkorukat, ám a Forti, Pacific, Simtek trió eltűnésével azt hihettük, ennek örökre vége. Aztán megjelent a MasterCard Lola az 1997-es rajtrácson...

részletek

Retro – Schumacher elfelejtett segítője

A másfél évtizede argentin túraautó-bajnokságban vitézkedő versenyző fiatalon négy F1-es versenyen vett részt: köztük az 1997-es szezonzárón, amelyen akár a bajnoki címet is eldönthette volna, ha nem alakul máshogy a futam későbbi menete.

részletek

Retro - Amikor Fisico odatette a Jordant

Azt beszélik F1-es berkekben, hogy egy pilóta tehetsége gyenge autókban ütközik ki igazán - Giancarlo Fisichellának ezt több alkalommal is sikerült megmutatnia karrierje során. 1997-ben, ezen a napon jelentette be őt a Jordan első alkalommal, ez alkalomból pedig felelevenítjük legjobb, kanárisárga autóban futott versenyeit.

részletek

Retro – Schumacher: emberölési kísérlet?

Michael Schumacher sok botrányba keveredett F1-es karrierje során, de olyasmire (szerencsére) csak egyszer volt példa, ami 1998-ban Vízkereszt napján történt vele...

részletek