DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton több győztest szeretne

Lewis Hamilton egyik nagy vágya, hogy az első helyért a lehető legtöbb istálló szállhasson harcba és végül így behúzni a győzelmet. Véleménye szerint ez hozna igazi izgalmakat a sportágnak.

Amikor a négyszeres világbajnok még kisgyerekként elkezdte nézni a Formula-1-et, számos istálló szerzett futamgyőzelmet. Ezt kívánja az idei esztendőre is a brit ász, szerinte a rajongók számára az az igazi szórakozás, amikor több csapat is komolyan beleszólhat a világbajnoki címért folyó küzdelembe.

„Minél nagyobb a versengés, annál jobb szórakozást nyújt a száguldó cirkusz figyelemmel kísérése. Úgy nőttem fel, hogy ezt a sportot néztem, mindig is a rajongója voltam. A végső cél az lenne, hogy remélhetőleg minél több istálló harcolhasson a világbajnoki címért” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

„Úgy emlékszem, volt egy év, amikor az első hat versenyen hat különböző győztest avattak, vagy valami hasonló. Az ilyenek csak jók a sportnak” – tette hozzá a négyszeres világbajnok Mercedes-pilóta, aki kitért az elmúlt két hét tesztelésének pozitívumaira is.

Hamilton szeretné, ha több istálló is harcban lenne a végső sikerért


A német gyártó pilótái 1040 kört teljesítettek műszaki hiba nélkül. A Ferrari is igencsak szorgalmas volt 929 körrel és a Red Bull is elég jól felkészült a 783-mal. „A hetünk nagyon jó és eredményes volt, mindent végigvittünk, amire szükségünk volt. A megbízhatóság fantasztikus és az autót is jó vezetni. A tavalyi problémáink többségét sikerült orvosolnunk. Ugyanakkor a pálya eléggé különbözik attól, amilyen korábban volt, ez kicsit félrevezető lehet. Melbourne-ig nem lehetünk biztosak semmiben” – tekintett előre Hamilton.

Hamilton gyerekként leginkább az 1990-es és az 1997-es szezonra gondolhatott. Előbbinél négy istálló versenyzői szereztek (további kettőé pedig szintén szerezhetett volna) futamgyőzelmet, összesen hat pilóta állt a dobogó tetején. 1997-ben pedig szintén négy istálló nyert versenyt (további három pedig kevés híján csatlakozott hozzájuk), összesen hat versenyző ünnepelhetett a pódium tetején, de további öt versenyző is közel állt ehhez. Nem csoda, hogy az ilyen felejthetetlen szezonokat kívánja vissza Lewis Hamilton. A téli tesztelés során arra mutatkoztak jelek, hogy a középmezőny csökkentette hátrányát az élen tanyázó három istállóhoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: