Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 15. csütörtök

Üzemanyag

Nem kérnek az F1 új üzemanyagából

A Mercedes és a Red Bull vezetői, Toto Wolff és Christian Horner nem támogatják az F1 azon törekvését, hogy a széria 2022-re még zöldebb üzemanyagot vezessen be. Más elképzelésük van.

részletek

Áttörés: Zöld üzemanyagot fejlesztett az F1

Teljes mértékben megújuló üzemanyaggal állt elő az F1, ami radikálisan új irányba terelheti az autósportot és az autóipart. Az első adagot már le is szállították a négy motorgyártónak.

részletek

Mindent tudsz a tankolásról? - 5+1 tény és tévhit az üzemanyagok világából

Nyáron, utazás során szinte mindenki megfordul benzinkúton. A tankolásról és az üzemanyagokról sokféle gondolat él a köztudatban. A MOL szakértőivel most annak jártunk utána, hogy mi igaz a leggyakrabban felmerülő „benzinkúti bölcsességekből”.

részletek

Jos Verstappen burkoltan csalással vádolja a Ferrarit

Nem csitul a vörös istálló körüli balhé az üzemanyagrendszert illetően, Max Verstappen édesapja szerint az Abu Dhabi ügynél sincs szó számítási hibáról, mint ahogy azt a Scuderia kommunikálja.

részletek

Binotto: Egész évben ellenőrizték az üzemanyagunkat

Mattia Binotto szerint 2019-ben legalább tízszer ellenőrizték azt, hogy bánik autójuk az üzemanyaggal, ennek volt az utolsó lépése az, ami Abu Dhabiban történt a Ferrarival.

részletek

Hét kanyaron múlt, hogy nem fogyott ki Marquez üzemanyaga

Bár simának tűnhetett a spanyol Japán Nagydíjon aratott győzelme, majdnem problémákba ütközött a hajrában. A repsolos tudja, a csapat-vb-cím megszerzése keményebb dió lesz, mint volt a gyártói.

részletek

Sajtó: 18 lóerő pluszt kapott a Mercedes

A Magyar Nagydíjat ugyan elsősorban a Mercedes kiváló gumikezelése döntötte el, a fejlesztett üzemanyag a motorteljesítményen dobott nagyot. A Petronas újítása Hamilton segítségére volt.

részletek

Ezért az apróságért zárták ki Gaslyt Bakuban

Túllépte a megengedett üzemanyag-áramlási szintet a francia Red Bull-Hondája, ezért diszkvalifikálták Bakuban az időmérőn. Most már azt is tudjuk, mi okozta az egészen apró vétséget.

részletek

Horner: A Ferrari üzemanyaga grépfrút illatú

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egészen különös módon írta le a Shell által a Ferrarinak szállított üzemanyag illatát. A Scuderia motorelőnye akár negyven lóerő is lehet.

részletek

Felpöröghet az F1 háttérháborúja

Egy olyan fontos területet érintenek a 2021-re tervezett szabályváltozások, amelyek kiélezhetik és már most is kiélezik azt a küzdelmet, amelyet a különböző beszállítók vívnak egymással.

részletek

21%-os javulás a Ferrari-motor teljesítményében

A Formula-1-ben akár a legkisebb apróságnak is hatalmas szerepe lehet a győzelemért vívott harcban. A folyamatosan fejlesztett üzemanyagnak a Ferrari-erőforrás is rengeteget köszönhet.

részletek

Wolff cáfolja Helmut Marko jóslatait

A Mercedes csapatfőnöke szerint badarság, hogy a Red Bull főtanácsadója máris erősorrendet állított fel. Senki nem tudhatja a másik csapat programját, tizedekre jósolni semmi értelme.

részletek
Olvastad már?