DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hakkinen: Érthetetlen a Red Bull üzemanyagos hibája

A kétszeres világbajnok finn szerint ok-okozati összefüggés van Verstappen vasárnapi hibái és csapata szombati bakija között. Rettentő cikinek tartja az elszámolt üzemanyag-mennyiséget.

Mika Hakkinen 1998-ban és 1999-ben ért fel a száguldó cirkusz csúcsára, mindkétszer éppen Japánban, Suzukában ünnepelhetett a McLaren-Mercedesszel. Max Verstappennek is jó esélye van arra, hogy Japánban másodszor is a Formula-1 világbajnokává koronázzák.

Erre már Szingapúrban is megvolt a lehetősége és bár láthatóan a Red Bull-Verstappen kombináció volt a leggyorsabb az előző hétvégén, szárazon és vízen is, sorozatos baklövéseket követett el az istálló és a holland is, így végül csak hetedik lett. Ehhez idén egyáltalán nem szoktunk hozzá.

„Egy olyan hétvégén vagyunk túl, ahol Max megnyerhette volna a világbajnoki címet, de csapata óriási szombati hibája nagyon sokba került neki. Elmondhatatlanul szokatlan, hogy egy csapat megkérje pilótáját, hogy szakítson meg egy kifejezetten jónak tűnő időmérős kört, aztán csak később veszi észre, hogy a következő próbálkozáshoz már nincs elég üzemanyag az autóban” – elemezte a helyzetet Hakkinen az Unibeten.

A Red Bull óramű pontossággal működő csapat, ezért nem érti Hakkinen, hogy véthettek ekkora hibát az üzemanyaggal


„A Red Bull hibája egészen arcpirító volt. Ez a csapat az egész szezon során nagyon erősnek mutatkozott, rendre jó döntéseket hozott nehéz szituációkban is, ezért lepett meg nagyon ez a hatalmas hiba.”

„Úgy vélem, a legtöbben arra számítottak, hogy Max a nyolcadik helyről is gyorsan felzárkózik az élre, de a gyenge rajtja miatt nagyon sok időt veszített a középmezőnybeli küzdelmei során. Így igencsak feledhetőre sikerült a hétvégéje, de még egy ilyen elképesztően versenyképes csapatnál is megesik az ilyen. Ez esetben a legfontosabb dolguk, hogy azonnal a következő versenyhétvégére összpontosítsanak, ahol valószínűleg minden újra sokkal jobban fog menni.”

„Kétségem sincs, hogy a Red Bullnak feküdni fog a suzukai pálya és Max Verstappen ezen a hétvégén már megnyeri újabb világbajnoki címét. A csapatnak pedig arra kell figyelnie, hogy ne kövessen el a múlt hetihez hasonló hibákat” – tekintett előre Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: