Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 28. csütörtök

Österreichring

Retro – Vörös uralommal debütál egy klasszikus pálya

Az Osztrák Nagydíj helyszíne – ma Red Bull Ring – három periódusban is szerepelt a versenynaptárban: a legelső futamra tekintünk vissza, ahol a hazai favorit helyett a Ferrari tarolt.

részletek

Retro - Amerikai-brit győzelem Lauda és a Ferrari nélkül

1976 nyarán rendesen felpörögtek az események az F1-ben: Niki Lauda nürburgringi balesete után a Ferrari két futamtól távol maradt, így arany esély került James Hunt kezébe, de még dobogóra sem tudott állni az Osztrák Nagydíjon - helyette egy amerikai csapat parádézott.

részletek

Jövőre még nem lesz hosszabb a Red Bull Ring

Az Osztrák Nagydíjon hullt le a lepel a Red Bull legújabb tervéről: feltámasztani a klasszikus Österreichringet, a spielbergi versenypálya hosszabb vonalvezetését, akár már 2017-ben.

részletek

A Red Bull feltámaszthatja az Österreichringet

A spielbergi F1-es pályát eredetileg Österreichringnek nevezték, majd jött a modernizált aszfaltcsík A1 Ring, később Red Bull Ring néven - az energiaital-gyártó tervbe vette, hogy felújítja a régi szakaszt.

részletek

Retro - Ajándékgyőzelem az ajándékozónak

1973-ban ezen a napon rendezték azt az Osztrák Nagydíjat, amelyen a győzelem létfontosságú volt Emerson Fittipaldi számára ahhoz, hogy esélyes maradjon a bajnoki címre. Ám a segítség is hiábavaló volt.

részletek

Retro – Ecclestone-ék feltalálják a tankolást

Mindössze 0,050 másodperc előnnyel szerezte meg saját maga első és Colin Chapman utolsó F1-es győzelmét Elio de Angelis a versenyen, melyen a Brabham feltalálta a futam közbeni tankolást.

részletek

Retro - Gyógyír a tragédia után

Kétarcú szezonja volt 1977-ben a Shadow-csapatnak: év elején az F1 egyik legszörnyűbb balesetében elveszítették Tom Pryce-t, augusztus 14-én viszont első és egyetlen győzelmüket szerezték meg Ausztriában.

részletek

Retro - Peterson utolsó győzelme az esőben

Piros zászló, összeadott idők, számos kiesés, kizárások és máig az utolsó svéd F1-es futamgyőzelem. A régi Österreichring sok-sok évvel ezelőtt emlékezetes versenyt produkált.

részletek

Amikor... a szarvasok is versenybe szálltak

Hosszú évtizedekre nyúlik vissza az F1-es Osztrák Nagydíj története: itt történt, hogy valaki balesettel "ünnepelte" győzelmét, de a Ferrari itt hányt fittyet két éven belül kétszer is a fair play-re. Tíz pillanat következik, amely mindig eszünkbe fog jutni a sógorok futamáról.

részletek

Elfelejtett versenypályák: Österreichring

Az 1950-es évek végén Zeltweg város néhány autósport rajongója tárgyalást folytatott arról, hogy engedélyezzék a versenyzést a helyi katonai bázis repülőterén és gurulóútjain.

részletek

Felmerült a régi Österreichring felélesztése is

A hétvégi Osztrák Nagydíj helyszínének tulajdonosa, a Red Bull megerősítette, hogy hosszú távon elkötelezett a Formula-1 mellett annak ellenére, hogy a sikerek egyik fő letéteményese, Adrian Newey a jövőben kevesebbet foglalkozik majd a projekttel.

részletek
Olvastad már?