DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jövőre még nem lesz hosszabb a Red Bull Ring

Az Osztrák Nagydíjon hullt le a lepel a Red Bull legújabb tervéről: feltámasztani a klasszikus Österreichringet, a spielbergi versenypálya hosszabb vonalvezetését, akár már 2017-ben.

A Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz elképzelését a pálya átalakításáról, konkréten a régi vonalvezetés feltámasztásáról sokan örömmel fogadták, Lewis Hamilton kifejezetten lelkesedett a hírért. A jelenlegi Red Bull Ring, a versenynaptár egyik legrövidebb helyszíne az egykori Österreichring megcsonkított változata, a rendkívül gyors pályán 1970 és 1987 között tartották az Osztrák Nagydíjat.

Érdemes megemlíteni, hogy nem egy az egyben a régi Österreichring térne vissza, amely több ponton eltér a Red Bull Ringtől: a jelenleg 2-es kanyartól egészen 1-esig tartó rész változatlan maradna, és ehhez kapcsolnák hozzá a régi pálya nyugati részét, amely jelenleg is áll, bár természetesen nem versenyzése alkalmas állapotban. Bár szó esett arról, hogy a 2017-es futamot már a hosszabb vonalvezetésen rendezhetik, az idő nem elég a nyugati oldal helyreállítására.



„Nem, egészen biztosan nem fog megtörténni, ennyi időn belül egyszerűen lehetetlen lenne megvalósítani” – mondta Mateschitz jobbkeze, Helmut Marko, aki szerint a bővítés sokkal inkább az ötlet, semmint a terv állapotában tart egyelőre: „Nem tudom, honnan jött az egész. Még a tervezés sem készült el.”

Marko hozzátette, hogy a Red Bull nem elégedett az idei verseny látogatottságával: két évvel ezelőtt óriási érdeklődés övezte az Osztrák Nagydíjat, 220 ezren keresték fel a három nap folyamán, míg idén mindössze 85 ezren. „Ennek az oka az, hogy az elmúlt két évben főleg negatív vélemények hangzottak el a Formula-1-gyel kapcsolatban. Ez most megfordulni látszik, és a versenyek is sokkal jobbak” – fejtegette a Red Bull osztrák tanácsadója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: