DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Raikkönen: Nehéz egyensúlyt találni az F1 és a család között

A 2007-es világbajnok mindent elért a Formula-1-ben, amit csak lehetett, de az Alfa Romeóhoz történt csapatváltása után is motivált. Igaz, sajnálja, hogy kevesebbet lehet a családjával.

Bár az utóbbi években rengetegszer vizionálták Kimi Raikkönen pályafutásának végét, előbb a Ferrarinál, most pedig az Alfa Romeónál kapott mindig lehetőséget. A teljesítményével nincs gond, éppen ősszel sikerült újra futamot nyernie, közel öt és fél év szünet után. Ugyan erősen közelít a negyvenhez, esze ágában sincs még visszavonulni.

2001-ben kezdődött karrierje során a Sauber után versenyzett a McLarennél, a Ferrarinál és a Lotusnál is, most pedig a Sauberből Alfa Romeóvá átvedlett, feltörekvő gárda vezérpilótája lesz (szerződése alapján legalább két éven át), ahol titkon azt reméli, olyan sikeres lesz, mint az évtized első felében a Lotusnál.

Kimi Raikkönen élvezi a vezetést, de nem szeret távol lenni a családjától


A korábbi időszakhoz képest azonban már nem kizárólag a Formula-1 jár a fejében, családot alapított, feleségére és gyermekeire is szeretne elegendő időt szentelni. „Természetesen ez nagy kihívás, mert az ember szeretne minél többet otthon lenni a családjával. De rengeteg versenyünk van és emiatt igen gyakran utazgatunk” – ismerte el Kimi Raikkönen.

„Szerencsére, ahol most dolgozunk, nincs messze (svájci lakóhelyétől), így könnyedén oda- és visszautazom. Sosem könnyű különválni az asszonytól és a gyerekektől, de úgy gondolom, ez mindenki számára pontosan ugyanolyan nehézség. Egy hetet távol vagyok, majd egy másik hetet otthon” – fogalmazott az F1 mezőnyének korelnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: