Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 19. szerda

Utazás

Madeira, a túrázók Mekkája

Az örök tavasz parányi szigete, ez a kontinenstől távol eső hely a túrázók igazi Mekkája. Nem érdemtelenül viselheti ezt a címet, hiszen kellemes éghajlatának, varázslatos növényzetének és magas hegységeinek köszönhetően tökéletes választás egy túrázó számára.

részletek

“Debrecenbe kéne menni”

Debrecen hazánk harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb települése, Hajdú-Bihar megye megyei jogú városa. Időnként a “kálvinista Róma” néven vagy “cívisvárosként” is emlegetik. A Tiszántúl legjelentősebb szellemi, kulturális, illetve gazdasági, idegenforgalmi központja. Jelenleg Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa.

részletek

Ötletek a gondtalan nyári vezetéshez

Európát elérte a nyári hőhullám, és sokan kirándulnak a strandra vagy a vízpartokra Ezekhez eljutni sokszor csupán néhány percet vesz igénybe, de a közúti közlekedés biztonsági szakértői e rövid utazások veszélyeire figyelmeztetnek, különösen a vezetők figyelmének lazulása miatt. Számos tipikus nyári szokást el kell kerülni, mert azok kockázatosak és bírságokat is eredményezhetnek. Az alábbiakban íme hét tipp a gondtalan nyári vezetéshez.

részletek

Raikkönen: Nehéz egyensúlyt találni az F1 és a család között

A 2007-es világbajnok mindent elért a Formula-1-ben, amit csak lehetett, de az Alfa Romeóhoz történt csapatváltása után is motivált. Igaz, sajnálja, hogy kevesebbet lehet a családjával.

részletek

Indulás előtt nem árt ellenőrizni, hol kötelező a téligumi

Bár idehaza még az igazi tél egyelőre csak kisebb ízelítőt adott magából, egyes szomszédos országokban már kezdetét vette a síszezon.

részletek

Formula-1 egy magyar fotós szemszögéből

Reptéri szöszölés a feladott poggyásszal, kétes kinézetű emberek éjszakai látogatása, mogorva pályaőrök Bakuban. Az F1-es versenypályákon egy hivatásos fotós teljesen más világba csöppen, mint a többiek. De Mika Hakkinent azért így is illik felismerni...

részletek

Utazási tippek a közelgő hosszú hétvégékre

Ősszel utazni nem csak azért jó, mert kevesebben kirándulnak és utaznak, de azért is, mert vége a főszezonnak és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Az idei év nem szűkölködik hosszú hétvégékben, ősszel kétszer is több napot pihenhetünk. Legyen szó belföldről vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból és feltöltődni még a téli hideg előtt. A Europcar Autókölcsönző összeállításában olyan helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek ideálisak lehetnek egy őszi kiruccanáshoz.

részletek

Az éjszakai autózás számos előnnyel, de sok kockázattal is jár

A nyaralási szezonban sokan döntenek úgy, hogy inkább szürkületben vagy éjszaka indulnak útnak annak érdekében, hogy elkerüljék a dugókat, illetve a hőségben való vezetést, és hogy fél nappal se rövidüljön a pihenés. Az előnyök mellett azonban érdemes számításba venni az éjszakai vezetéssel járó kockázatokat is, hiszen a hosszú távú, sötétben való vezetés jelentős rutint igényel. Az Arval flottakezelő tapasztalatai szerint az éjszakai vezetés során a balesetek kockázata megtöbbszöröződik, ezért a járművezetőknek ilyenkor a szokásosnál is jobban fel kell készülnie.

részletek

Utazási és autóvezetési tippek a nyárra

Már mindenki előre kivette a szabadságát, lefoglalta a szállást, félretette a költőpénzt és pótkulcsot adott a szomszédoknak vagy a rokonoknak, hiszen itt a nyár, amikor minden az utazásról és a pihenésről szól! Mielőtt azonban kényelmesen hátradőlnénk, és átadnánk magunkat a pihentető nyaralás gondolatának, érdemes ellenőrizni az autónk állapotát! A Europcar Autókölcsönző hozott pár hasznos tippet a biztonságos utazás érdekében.

részletek

Ki mit használ az utazáshoz?

A mobilitás egyre nagyobb szerepet játszik az életünkben. A közlekedési eszközök folyamatos fejlődése és a hozzá tartozó kiegészítő eszközök bővülése megkönnyítik és élvezetesebbé teszik a mindennapi utazásunkat. A Europcar Autókölcsönző mini-kutatásából kiderül, a kitöltők 42%-a rádiót hallgat utazása alatt és az emberek 72%-a telefonos applikációval tájékozódik az útja során.

részletek
Olvastad már?