Steward
Balogh Boglárka
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 24. hétfő

Utazás

Egy nap alatt, négy keréken: 4 tavaszi úti tipp a Mio-tól

Nincs mit tenni, ahogy jön a jó idő, szinte azonnal útnak indulnánk. Bár a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé, hogy hosszabb időre, vagy akár külföldre menjünk, van megoldás! A különleges helyszínekért és mesés panorámáért nem kell átlépni az országhatárt, hiszen Magyarország a természeti csodák hazája. Nincs is másra szükséged, mint egy jó társaságra, egy autóra, valamint a Mio által összegyűjtött, legjobb egynapos autós túraútvonalak listájára, ahol már maga az utazás is felejthetetlen élményt nyújt! Hogy biztosra menj, vidd magaddal az új MiVue 800-as sorozat menetrögzítő kamerák egyikét, ami nagyszerű útitársad lesz, bármelyik célt is választod!

részletek

Hová vágynak a magyarok? Balaton, Eger, Horvátország

A magyarok közel fele belföldre, míg további 40 százaléka bel- és külföldre is tervez utazást idén, derült ki az Apollo Vredestein Kft. kutatásából. A felmérés arra is rámutatott, hogy a magyarok elsöprő többsége saját autót használ, abroncsait rendszeresen ellenőrzi, ugyanakkor a gumikkal kapcsolatos tudásban még van hová fejlődni, különösen az EU-s címkét illetően.

részletek

Ötletes csomagszállító megoldások utazáshoz

Már gyárilag is bőséges hellyel szolgálnak a Skoda modelljei utasaik és csomagjaik számára, a KODIAQ, a SUPERB COMBI, az OCTAVIA COMBI vagy épp a SCALA például egyaránt piaci kategóriája legnagyobb csomagtartóját kínálja. Ám ha még ez sem bizonyulna elegendőnek, a Skoda választékában számos lehetőség sorakozik például kerékpárok és más sporteszközök, illetve terjedelmes tárgyak elhelyezésére. A Skoda Eredeti Tartozékokkal kényelmesen szállítható a további poggyász akár a tetőn, a hátsó kiegészítő csomagtartón vagy éppen az utánfutón.

részletek

Fedezzük fel kis hazánkat idén tavasszal

Több mint két hónap kijárási korlátozás után, a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával ismét kimozdulhatunk. Feszült időszak után mindenkire ráfér egy kis lazítás és feltöltődés és szerencsére nem kell ehhez messzire menni, hiszen belföldön is csodás helyeket fedezhetünk fel. A Europcar Autókölcsönző összegyűjtött néhány hazai úticélt, amelyekhez szakértői tanácsokat is adnak, hogy mire figyelni kell az utazás vagy egy kirándulás során.

részletek

SíszezON: tippek, hogy gördülékenyen menjen az utazás

Igaz, hogy havas télben még eddig nem igazán volt részünk, de szerencsére rengeteg olyan autóval is megközelíthető síterep van, ahol hódolhatunk a téli sportoknak. Érdemes minél jobban felkészülni a kiruccanásra, hogy ne érjen minket semmilyen meglepetés vagy esetleges hóhelyzet adta váratlan szituáció. Ráadásul, ha még nem tudtuk eldönteni,hogy mivel és merre induljuk el, a Europcar Autókölcsönző összegyűjtött néhány hasznos tippet.

részletek

Madeira, a túrázók Mekkája

Az örök tavasz parányi szigete, ez a kontinenstől távol eső hely a túrázók igazi Mekkája. Nem érdemtelenül viselheti ezt a címet, hiszen kellemes éghajlatának, varázslatos növényzetének és magas hegységeinek köszönhetően tökéletes választás egy túrázó számára.

részletek

“Debrecenbe kéne menni”

Debrecen hazánk harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb települése, Hajdú-Bihar megye megyei jogú városa. Időnként a “kálvinista Róma” néven vagy “cívisvárosként” is emlegetik. A Tiszántúl legjelentősebb szellemi, kulturális, illetve gazdasági, idegenforgalmi központja. Jelenleg Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa.

részletek

Ötletek a gondtalan nyári vezetéshez

Európát elérte a nyári hőhullám, és sokan kirándulnak a strandra vagy a vízpartokra Ezekhez eljutni sokszor csupán néhány percet vesz igénybe, de a közúti közlekedés biztonsági szakértői e rövid utazások veszélyeire figyelmeztetnek, különösen a vezetők figyelmének lazulása miatt. Számos tipikus nyári szokást el kell kerülni, mert azok kockázatosak és bírságokat is eredményezhetnek. Az alábbiakban íme hét tipp a gondtalan nyári vezetéshez.

részletek

Raikkönen: Nehéz egyensúlyt találni az F1 és a család között

A 2007-es világbajnok mindent elért a Formula-1-ben, amit csak lehetett, de az Alfa Romeóhoz történt csapatváltása után is motivált. Igaz, sajnálja, hogy kevesebbet lehet a családjával.

részletek

Indulás előtt nem árt ellenőrizni, hol kötelező a téligumi

Bár idehaza még az igazi tél egyelőre csak kisebb ízelítőt adott magából, egyes szomszédos országokban már kezdetét vette a síszezon.

részletek

Formula-1 egy magyar fotós szemszögéből

Reptéri szöszölés a feladott poggyásszal, kétes kinézetű emberek éjszakai látogatása, mogorva pályaőrök Bakuban. Az F1-es versenypályákon egy hivatásos fotós teljesen más világba csöppen, mint a többiek. De Mika Hakkinent azért így is illik felismerni...

részletek

Utazási tippek a közelgő hosszú hétvégékre

Ősszel utazni nem csak azért jó, mert kevesebben kirándulnak és utaznak, de azért is, mert vége a főszezonnak és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Az idei év nem szűkölködik hosszú hétvégékben, ősszel kétszer is több napot pihenhetünk. Legyen szó belföldről vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból és feltöltődni még a téli hideg előtt. A Europcar Autókölcsönző összeállításában olyan helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek ideálisak lehetnek egy őszi kiruccanáshoz.

részletek