DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

Hova érdemes utazóadaptert vinni?

Sokat utazol? Szeretsz új országokat felfedezni? Ha nem szeretnél meglepetést egy külföldi szállodában vagy szálláshelyen, akkor nem árt magaddal vinned egy utazóadaptert, amely sok kellemetlenségtől menthet meg téged országon kívül!

 

Mivel az elektromos eszközök szerves részét képezik az életünknek, így nélkülük lehetetlen elképzelni a mindennapokat. Biztosan te is mindenhova magaddal viszed a telefont, a laptopot, a tabletet, az okosórát, ezeket pedig mind tölteni kell. Gond lehet azonban, hogy egyes országokban másfajta a konnektor és a dugalj. Ilyenkor praktikus megoldás az utazóadapter.

 

Mikor és hol van rá szükség?

Európában nem sok helyen, de akad olyan ország, ahol szükséged lesz az eszközre. Az Elektrikstore.hu utazóadapterei azonban lehetőséget adnak arra, hogy bárhol legyél a világban, mindenhol tölthesd a készülékeket. A szállásra érve ugyanis sokszor lepődhetsz meg, hogy a telefon töltőjének dugója nem kompatibilis a konnektorral, ami elég nagy problémát okozhat az nyaralás során. 

elektrikstore.hu - 2022 november - LinkMarketing - 4



Nem kell azonban emiatt aggódnod többé, ha mindig magadnál tartasz egy ilyen terméket, hiszen bármilyen hálózathoz csatlakoztatni tudod a mobilodat! Utazóadapterre azért van tehát szükség, mert a világon több olyan ország van, ahol eltérő szabványok szerint lettek kialakítva az elektromos csatlakozók. Ezáltal nem csoda, hogy a hazánkban működő töltő más területeken használhatatlan lesz. 

Miért hasznos?

Az utazás során keletkezett kellemetlen problémák elkerülése végett hatékony megoldás ez a kis eszköz. A termékkel bármilyen méretbeli különbséget orvosolni tudsz anélkül, hogy teljesen új töltőt kellene venned. 

A működése rendkívül egyszerű, az adapter egyik része tökéletesen passzol a helyi hálózathoz, a másik felébe pedig mehet a te saját készüléked csatlakozója! Ezáltal bárhol és bármikor árammal láthatod el a telefonodat, a számítógépedet, a tabletedet, az órádat, esetleg az e-bookodat. 

Utazz nyugodtan!

Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen tájékozódj a helyi lehetőségekről! Nézd meg, hogy a célországban milyen szabvány szerint lettek kialakítva a konnektorok! Ha elővigyázatos vagy, akkor még nagyobb az esélye annak, hogy elkerülöd a nem várt meglepetéseket. Amennyiben viszont mindig van nálad ilyen modell, akkor semmiképpen nem érhet baj. 

Sokszor nem is a fotózás miatt merül annyit a telefon, hiszen külföldön a legtöbb esetben a GPS van használatban, ami szinte eszi az akkumulátort. Igen rossz érzés lehet, amikor nem tudod megnézni az adott látványosságokhoz vezető utat, mert teljesen lemerült a telefonod, és még fel sem tudod tölteni. 

Választhatsz olaszországi, angliai vagy amerikai szabvány szerinti darabokat egyaránt. Viszont akadnak multifunkciós verziók, amiket szinte bármelyik országban használatba tudsz venni. Ehhez viszont az kell, hogy még itthon vegyél valamilyen átalakítót, amit aztán magaddal tudsz vinni a kirándulás során.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: