DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

WTCC: Coronel behúzta az első futamot

A holland pilóta idei második győzelmét aratta a Túraautó-világbajnokságon, Michelisz Norbert pedig a nyolcadik helyen ért célba a nyugalmasan alakuló futamon.

A mezőny nagyon vigyázott egymásra a rajtnál, hiszen a szűk Vila Real-i utcák azonnal büntetnek - ez azonban az izgalmi faktorra is rányomta a bélyegét, hiszen alig történt változás az élen: Tom Coronel megőrizte a vezetését, Tom Chilton pedig maga mögé utasította a Moszkvában diadalmaskodó Nicky Catsburgöt, majd körök eseménytelen vonatozása következett. Michelisz Norbert hondás csapattársa, Robert Huff mögött hajtott a nyolcadik helyen, az első WTCC-futamát teljesítő Zengő-pilóta, Nagy Dániel pedig biztonsági köröket autózva utazott a mezőny mögött.

A nyolcadik körben megszületett a verseny első kiesője is: a Ladánál Hugo Valente autóját tolták be a garázsba, változás pedig továbbra sem született az élmezőnyben. Coronel nagyszerűen tartotta magát, Chilton pedig nem tudott közelebb kerülni hozzá. Noha Huff menet közben egy kicsit megpöccintette Thed Björk Volvóját, mindketten a helyükön tudták folytatni a küzdelmet.



Az előzések hiányát Gabriele Tarquini törte meg, a mezőny sűrűjében haladva lépett túl a Volvóhoz beugró Robert Dahlgrenhez. Ezen felbuzdulva az élbolyban is láthattunk egy manővert: Robert Huff ismét megpróbálta átrágni magát Thed Björkön, átvéve a svédtől a hatodik pozíciót.

Tom Coronel marrakesi diadala után újfent egy utcai pályán aratott győzelmet 2016-ban, Tom Chilton negyedszer állt dobogóra, Catsburg pedig a második helyre vágott a pontversenyben harmadik pozíciójával. Miután a futam televíziós rendezője lemaradt Tarquini előzéséről, azt sem láthattuk élőben, ahogyan Ficza Ferenc elment John Filippi mellett, megszerezve a 14. helyet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: