DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

WTCC: Lopez nyert Michelisz előtt

A pole-ból induló Michelisz Norbert győzni nem tudott, de a legjobb idei első versenyes eredményét megszerezte Motegiben. Jose Maria Lopez szezonja hetedik győzelmét szerezte.

Magyar idő szerint 7:18-kor rajtolt a WTCC első versenye Motegiben, a hazai pályán szereplő Honda versenyzőjével, Michelisz Norberttel az első kockában. A második helyről induló José Maria Lopez azonban rögtön lehagyta őt a startnál – a második helyet sikerült megőrizni Sebastien Loebbel szemben. A motorcsere miatt egyébként is utolsó helyről induló (második futamon pole-pozíciós) Nick Catsburg Ladával megforgott rögtön az első kör elején.

A hatodik helyről induló Gabriele Tarquini a harmadik pozícióba jött fel, Yvan Muller elé, Loeb viszont számos helyezést veszített el első körben, melyet Ma mögött, hatodikként fejezett be.



A verseny első felében Michelisz nem engedte el egy másodpercnél jobban Lopezt, de Tarquini is ott loholt folytonosan a nyomában. A Honda remek versenytempóját mutatta, hogy a motorcsere miatt szintén hátulról induló Tiago Monteiro a hatodik körben már pontszerző helyen állt.

Lopez végül 3 másodpercre növelve előnyét idén hetedszer győzött, Michelisz Norbert pedig második lett, szezonja ötödik dobogóját és legjobb első versenyes eredményét szerezte. Gabriele Tarquini egészítette ki a dobogót, aki a verseny kezdetén esélyesnek tűnt arra, hogy megelőzze Micheliszt, de végül 1,2 másodperccel leszakadt róla. Negyedik lett Ma Qing Hua, aki egy igen késői féktávval előzte meg a korábban hibázó Yvan Mullert.

Hatodik és hetedik pozícióban ért célba a gyári Citroennel Loeb, valamint a Loeb Citroennel Mehdi Bennani. A nyolcadik Rob Huff mögött végzett a felzárkózó Tiago Monteiro, Hugo Valente révén a Chevrolet mindössze egyetlen pontot gyűjtött a futamon. A kiesők sorát gyarapította a bokszba hajtó Catsburg mellett Tom Coronel és Tom Chilton, akiknek egy kör különbséggel ugyanabban a kavicságyban ért véget versenyük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: