DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Önmagát szeretné felülmúlni 2015-ben Loeb

Sebastien Loeb tavaly csatlakozott a túraautó-világbajnokság mezőnyéhez, s az évet az összetett harmadik helyén zárta két citroënes kollégája mögött. A korábbi kilencszeres világbajnok, aki éppen 41. születésnapját ünnepli, idén szeretne még többször a győzelemért csatázni, s azt is elárulta, hogy szerinte 2014-ben mi jelentette számára a legnagyobb nehézséget.

A 2014-es esztendő előtt az egyik legnagyobb kérdés az volt, vajon hogyan fog teljesíteni a WTCC-ben a rali-világbajnokságon közel egy évtizedig legyőzhetetlen Sebastien Loeb. Nos, az eredmények megítélése nem egyértelmű, hiszen két futamgyőzelemmel az előkelő harmadik pozíciót szerezte meg összetettben, ám ehhez jelentősen hozzájárult a Citroën fölénye, s két csapattársától, José María Lópeztől és Yvan Mullertől viszont rendszerint kikapott.

orig_89e5f2d86156f643e589b8c31c1f4986
 
A francia pilóta ugyanakkor határozott célkitűzésekkel készül a jövő hétvégén kezdődő 2015-ös évadra:
„A célom az lesz, hogy jobban teljesítsek, mint egy éve” – idézi szavait a túraautó-világbajnokság hivatalos honlapja, az fiawtcc.com. „Tavaly mindent meg kellett tanulnom, s csak remélni tudom, hogy ez elegendő lesz ahhoz, hogy a tapasztalataimat használva fejlesszem a vezetésemet, és még többször a győzelemért harcoljak. Nyilvánvaló, hogy erős a mezőny, és noha harmadik lettem Pechito és Yvan mögött, alakulhattak volna ennél jobban is a dolgok.”



Loeb a nyilatkozatában azt is elárulta, hogy véleménye szerint annak köszönhető a csapattársaitól elmaradó teljesítménye, hogy neki fejben át kellett állnia a pályaversenyzésre. A legnagyobb különbséget – bármilyen banálisan is hangzik – az jelentette számára, hogy más versenyzők is voltak körülötte: „Tavaly a nulláról kellett kezdenem, hiszen nagyon furcsa egy raliversenyző számára, hogy más autók is vannak vele együtt a pályán” – magyarázta a versenyző, aki valóban akkor hibázott többször, amikor a fordított rajtrácsos második futamokon a mezőny közepéből kellett startolnia. Több hibát követtem el, mint mások, de szerintem ez annak volt köszönhető, hogy még zavart a többi kocsi. Idén megpróbálok jobban teljesíteni.”
 
Loeb egyébiránt épp ma töltötte be 41. életévét – ahogy a WTCC mezőnyébe idén visszatérő Stefano D’Aste is –, így ezúton is sok boldogságot és további sikeres pályafutást kívánunk a két klasszis versenyzőnek!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: