DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Michelisz felfedi, ki a Honda-teszt legjobbja

Michelisz Norbert a napokban váratlan látogatást tett Belgrádban, ahol egy sajtórendezvényre volt hivatalos. De vajon ki hívhatta a magyar versenyzőt éppen a szerb fővárosba?

Persze nem akárki invitálta meg a Zengő Motorsport pilótáját, hanem kollegája, Dusan Borkovic, akivel amellett, hogy jó barátságot kötöttek a WTCC előző szezonja során, idén már a munkakapcsolat is szorosabbá vált közöttük, hiszen a szerb pilóta Proteamhez való szerződése által immár mindketten a Honda autóját vezetik.

10995665_921105941254562_1367141156655116655_n



Borkovic tavaly nem teljesített kimagaslóan jó debütáló szezont, de Michelisz szerint ebben nincs semmi meglepő egy újonc esetében, véleménye szerint viszont a Suzukában második helyet szerző szerb idén a legnagyobbak orra alá is borsot törhet.

„Igazán büszke vagyok Dusanra, mivel tudom, hogy milyen nehéz sikereket elérni egy olyan országból érkezve, amely nem rendelkezik gazdag történelemmel az autósportban” - beszélt saját tapasztalatból Michelisz a belgrádi sajtórendezvényen, amelynek ő volt a meglepetésvendége. „A tavalyi év elején Dusannak még voltak problémái, ahogy mindannyiunknak az első szezonunkban, ám az év második felében megmutathatta különleges képességét. Idén már sokkal jobban fog szerepelni, és biztos vagyok benne, hogy a sebességével képes a legjobb öt között harcolni.”

„Dusan nem tesztelhetett sokat eddig, de amikor megtehette, azonnal megmutatta, mire képes: a teszt második napján a Honda összes versenyzője közül ő autózta a legjobb időt.”

A szerb közösségi oldalán a nyilatkozatra reagálva csak ennyit mondott egy mosoly kíséretében: „Remélem, képes leszek megfelelni az elvárásoknak.”

A Honda idén öt versenyzővel lesz ott a rajtrácson, hiszen Michelisz és Borkovic mellett a gyári csapat két pilótája, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro, valamint a Nika Internationallel visszatérő Rickard Rydell vezeti a japán márka autóit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: