DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

Kubica: Nehéz volt visszatérni a pályákra

A lengyel pilóta szerint túlságosan emlékeztette őt eddig az F1-re a versenypálya - most azonban ez megváltozott.

A Formula-1 egyik legjobb pilótája volt 2011-ig a lengyel Robert Kubica, akit a következő évek egyik világbajnokának tartottak - a sokszor emlegetett szörnyű ralibalesete után azonban már nem térhetett vissza a királykategóriába. Azóta főleg a rali vb-n próbálkozott, de túl sok sikerélményben nem volt része, idén pedig a hosszútávú-vb-n kap majd szerepet.

"Nehéz időszakon mentem keresztül. Először úgy döntöttem, hogy ralizni kezdek, de ez nem úgy ment, ahogy vártam, úgyhogy végül úgy határoztam, hogy abbahagyom és újraindítom magam" - mondta az elmúlt időszakról a lengyel versenyző. "Nagyon messze kerültem a versenypályáktól a felépülésem során, mert túlságosan emlékeztetett arra, amit a baleset előtt csináltam."

kubica-2017



Tavaly év végén azonban Bahreinben tesztelt egy LMP1-es autót és ezt követően szerződést kapott az idei szezonra a privát ByKolles csapattól. "Őszintén szólva meglepődtem, hogy milyen sok emberre emlékszem az F1-ből azok közül, akikkel Bahreinben és most Monzában találkoztam. Ez korábban vegyes érzelmeket váltott volna ki belőlem, de ennek az időszaknak már vége: kész vagyok 100%-ig az előttem álló kihívásokra koncentrálni."

"Kezdetben nem voltam benne biztos, hogy képes vagyok vezetni egy LMP1-es autót, mert nagyon szűk a pilóta helye és nem akartam olyat vezetni, ahol ismét kidomborodnak a korlátaim, vagy ami ismét emlékeket hoz elő. Aztán jó tapasztalatnak bizonyult, hamar elkaptam a ritmust" - magyarázta őszintén Kubica. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: