DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Váratlan névvel lett teljes a Nissan felállása

A Hosszútávú Világbajnokság prototípusai közé idén megérkező Nissan egy olyan pilótával egészítette ki hatfős állandó felállását, akire kevesen gondoltunk volna. Max Chilton idén a WEC-ben versenyez.

31a11706-bfdf-4abd-833d-d7a29cb3aee2



Az elmúlt két évet az F1-ben, a Marussia kötelékében töltő Chilton ugyan végig csak a mezőny hátuljában küzdhetett, de 2013-as szezonját azzal tette emlékezetessé, hogy debütáló évében egyedülálló módon az összes versenyen célba ért. Pontosan ilyen biztos kezekre van szükség a hosszútávú versenyzésben, így bizonyára nem véletlen, hogy a britre esett az LMP1-es kategóriába idén megérkező Nissan választása.

A márka két autót fog indítani a WEC teljes szezonja során, egy továbbit pedig kizárólag a Le Mans-i 24 óráson. Chilton állandó résztvevőként érkezik, de a Nissannál még nem határozták meg, hogy a hat versenyzőjük hogyan fog eloszlani a két autó között. Chilton mellett Marc Gene, Michael Krumm, Jann Mardenborough, Olivier Pla és Harry Tincknell alkotják a Nissan „seregét”.

„Megtiszteltetésnek érzem, hogy egy ilyen tekintélyes csapat, mint a Nissan révén csatlakozhatok ehhez az évről évre növekvő sorozathoz. A Le Mans-t mindig nagyszerű élmény követni, azáltal pedig egy álom vált valóra számomra, hogy egy gyári csapatnál versenyezhetek. A célom mindig az volt, hogy a legmagasabb szinten versenyezzek, és a Nissan GT-R LM Nismo technológiája ugyanolyan lenyűgöző, mint egy Formula-1-es autóé” - nyilatkozta Chilton.

A 23 éves brit egyébként másik vasat is tart a tűzben, hiszen a Carlinnak segít az IndyLights sorozatra való felkészülésben, jövőre pedig maga is teljes szezont szeretne futni a fősorozatban, az IndyCarban.

Chiltonnal együtt a Nissan Alex Buncombe érkezését is bejelentette, aki a Le Mans-i felállás tagja lesz Tsugio Matsuda és Lucas Ordonez oldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: