DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Indy 500: Fülprobléma miatti pilótacsere

A hétfőn életveszélyesen megsérült James Hinchcliffe után újabb versenyző kényszerült visszalépni az Indy 500 küzdelmeitől – ami azt jelentheti, hogy Tristan Vautier mégis ott lehet a futamon.

Újabb versenyző esett ki az idei Indy 500 küzdelmeiből – mindössze két nappal a legendás futam 99. felvonása előtt. Azt követően, hogy hétfői balesete miatt James Hinchcliffe-nek a versenyt (és valószínűleg a teljes szezont) ki kell majd hagynia, Carlos Huertasnak is le kellett mondania a szereplésről, miután fennakadt az orvosi vizsgálaton.

huertas_2



Péntek reggel az IndyCar orvostanácsadója, Dr. Terry Trammell nyilatkozott a kolumbiai versenyzőről, akinek a belső fülével adódott valamiféle probléma, melyet nem részleteztek. A közlemény értelmében Huertas nem indulhat a vasárnapi futamon, s újabb vizsgálatokon kell majd átesnie a visszatérés előtt.

A Dale Coyne Racing egyelőre nem közölte, hogy ki helyettesíti majd a tavaly Houstonban nagy meglepetésre futamot nyerő versenyzőt. Kézenfekvő jelölt lenne Tristan Vautier, aki részt vett az időmérőn is a csapat egy másik autójával, ám a megegyezésnek megfelelően a versenyre átadta azt James Davisonnak, aki egyéb kötelezettségei miatt nem tudta vállalni a szereplést a kvalifikáción – bár elképzelhető, hogy neki a hétvégén más elfoglaltsága adódik.

FRISSÍTVE: Azóta megerősítették, valóban Vautier helyettesíti majd Huertast a DCR-nél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: