DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Teljes a DTM idei mezőnye

A Mercedes mai bejelentésével Daniel Juncadella személyében az utolsó láncszem is helyére került. A DTM 18 autós rajtrácsán minden rajthely elkelt, érkezik három újonc, valamint visszatérnek ketten – Pascal Wehrlein F1-es kitérő után.

Mivel 2017-ben az egyéni, gyártói és csapatbajnoki címeket is megnyerte, a sort illik az Audival kezdeni. Nem olyan rég a szaksajtó még arra számított, hogy a négykarikás gyártó egyedüliként mind a hat versenyzőjét megtartja: ezzel szemben Mattias Ekström, a tavalyi bajnoki ezüstérmes múlt héten közölte, 17 szezon után felhagy a szériával, és kizárólag a ralikrossz-világbajnokságra koncentrál, ahol az elmúlt években a német túraautós szériával párhuzamosan szerepelt. Helyére Robin Frijns érkezik.

Egyedüliként az Audi nem jelentette még be, hogy hat versenyzőjét hogyan osztja csapatokba. Várhatóan marad a három istálló: tavaly a bajnok Rast és Green a Team Rosberg, Rockenfeller és Duval a Team Phoenix, Ekström és Müller a Team Abt színeiben indultak.

A gyártók közül leghamarabb a BMW tett bejelentést. Maxime Martin és Tom Blomqvist hagyja el a csapatot, a helyükre a 19 éves Joel Eriksson, valamint Philipp Eng érkezik. Mindketten az RBM csapatot erősítik Bruno Spengler oldalán. A másik istállót, az RMG-t a tapasztalat jellemzi, itt versenyez a kétszeres bajnok Marco Wittmann, aki tavaly is a márka legjobb eredményeit szállította, Timo Glock, valamint Augusto Farfus.



Legtovább a Mercedes várt versenyzői megnevezésével. A gyártó 2018 végén kiszáll a szériából, hogy a Formula-E-re koncentráljon, így DTM-es alakulata már nem kecsegtet karrierlehetőséggel – a versenyzők egyedül abban bízhatnak, hogy az elektromos szériában indítandó gyári istálló egyik ülését kiharcolják. Lucas Auer, Edoardo Mortara, Paul di Resta, valamint Gary Paffett maradt az alakulatnál, melyet Robert Wickens mellett Maro Engel is elhagyott.

Utódjaik kiválasztásán is érződik, hogy a csapat nem a jövőre tervez: újonc helyett két visszatérő érkezett a Mercedeshez. Pascal Wehrlein Formula-1-ből való kiesése után átmeneti megoldásként tekint a DTM-re, a királykategóriába való visszakerülés ugródeszkájaként. Daniel Juncadella 2017-ben szorult ki a szériából, ahol most újra lehetőséget kap – annak ellenére, hogy négy szezonja során nem sok maradandót alkotott. Az ő csütörtöki bejelentésével az utolsó láncszem is helyére került, a német bajnokság rajtrácsa teljes. Akárcsak tavaly, idén is a HWA csapat alatt versenyez minden Mercedes.

A DTM 2018-as mezőnye:

Audi

 

BMW

 

Mercedes

 

?

Nico Müller

Team RMG

Marco Wittmann

HWA AG

Gary Paffett

 

Jamie Green

 

Timo Glock

 

Paul di Resta

 

René Rast

 

Augusto Farfus

 

Lucas Auer

 

Mike Rockenfeller

Team RBM

Bruno Spengler

 

Edoardo Mortara

 

Loic Duval

 

Philipp Eng

 

Pascal Wehrlein

 

Robin Frijns

 

Joel Eriksson

 

Daniel Juncadella

 

A DTM tíz fordulóból álló versenynaptár itt található meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: