DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Rajtra kész a Hungaroring: Jön a magyar DTM hétvége

2017. június 16-án Magyarországra érkezik a Német Túraautó Bajnokság (DTM) mezőnye, hogy a mogyoródi aszfaltcsík lelátóit három napra ismét a motorsport fantasztikus hangulata járja át.

A Német Túraautó Bajnokság 2017-es versenynaptárának első hosszabb szünete után a BMW csapatai és pilótái felkészülten várják az idény első Németországon kívüli megmérettetését: június 16 – 18. között a Hungaroring ad otthont a DTM ötödik és hatodik futamának, a kilenc idei versenyhétvége harmadik felvonásaként. 1986-os megnyitása óta eddig öt alkalommal látta vendégül a Német Túraautó Bajnokság mezőnyét a 4 381 méter hosszú mogyoródi aszfaltcsík, ahol 2014-ben Marco Wittmann rajt-cél győzelmet aratott, miközben három évvel ezelőtt Bruno Spengler, tavaly pedig António Félix da Costa is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

bmw-hungaroring-dtm-2017-elozetes



A kilenc versenyhétvége tizennyolc futamából álló idei versenynaptár első négy megmérettetése után a bajor prémiumgyártó színeiben versenyző pilóták közül Timo Glock áll az egyéni pontverseny legelőkelőbb helyén: 25 ponttal a nyolcadik, míg Marco Wittmann 18 ponttal jelenleg a tizenegyedik, Maxime Martin 17 ponttal a tizenkettedik, Bruno Spengler 2 ponttal a tizenötödik, Tom Blomqvist 2 ponttal a tizenhatodik, Augusto Farfus pedig pont nélkül a tizenhetedik. A csapatok közötti pontversenyben a BMW RMR csapat 27 ponttal a hatodik, a BMW RBM csapat 19 ponttal a hetedik, a BMW RMG csapat pedig 18 ponttal a nyolcadik helyen áll. A gyártók közötti pontversenyt két versenyhétvége után a Mercedes vezeti 187 ponttal, második az Audi 177 ponttal, harmadik a BMW 64 ponttal.

A lausitzringi futamok után május utolsó hétvégéjén a BMW hat DTM-pilótája kivétel nélkül volán mögé ült a nürburgringi 24-órás megmérettetésen, ahol Marco Wittmann, Tom Blomqvist és Augusto Farfus a BMW Schnitzer csapat színeiben az abszolút negyedik helyre vezette fel a 42-es rajtszámot viselő BMW M6 GT3 versenyautót, miközben Timo Glock a ROWE Racing 98-as rajtszámú versenyautójával a második helyen, Maxime Martin a 99-es számú géppel tizedikként, Bruno Spengler pedig a Schubert Motorsport 20-as versenyautójával a képzeletbeli tabella tizenegyedik fokán végzett.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: