DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Keszthelyi Vivien technikai hiba miatt csúszott ki első Audi Sport TT Kupa-futamán

Rengeteg probléma hátráltatta a mindössze 16 esztendős Keszthelyi Vivien debütálást az Audi TT Cup szezonnyitó hétvégéjén Hockenheimben, ahol a sorozat egyetlen magyar, egyben legfiatalabb versenyzője ugyanakkor értékes tapasztalatokat gyűjtött.

A legendás pályán három héttel ezelőtt a mezőny hivatalos tesztelésen vett részt, akkor Keszthelyi Vivien birtokolta a negyedik legjobb időt.

Ennek ellenére nehéz körülmények között kellett a magyar pilótának Németországba utaznia, hiszen versenymérnökét nem sokkal korábban műtötték, ami miatt nyolc hónapig nem is számíthat rá. Az idő rövidsége miatt már nem lehetett új versenymérnököt találni, így a mezőnyben egyedüliként, 16 esztendősen Keszthelyi Vivienre hárult a feladat, hogy elvégezze a szükséges beállításokat.

A pénteki szabadedzésen nem igazán lehetett tesztelni, hogyan is tudta elvégezni ezeket a feladatokat, hiszen a 45 percesre tervezett gyakorlás több mint fele során piros zászló miatt nem hajthattak ki a pályára az autók. Vivien így minimális információkkal vághatott neki másnap az időmérő edzésnek, amelyen a 15. helyet szerezte meg, 1.8 másodperc hátránnyal az elsőhöz képest.



Az Audi Sport Racing Academy versenyzője elégedetlen volt ezzel az eredménnyel, így az előrelépés reményében változtatott a beállításokon, azonban egy technikai hiba miatt már a felvezető körben feladni kényszerült az első versenyt, ráadásul kiderült, hogy autóját is le kell cserélni.

Vasárnap a második versenyen már úgy tűnt, "távoznak a fekete felhők" Vivien felől, hiszen a 15. helyről rajtolva magabiztosan haladt előre, a 14. helyen haladva egy előzési manőver közben ellenfele ráhúzta a kormányt, aminek következtében meghibásodott a futóműve, ettől pedig olyan sebességgel kezdett kopni a gumija, hogy az balesetveszélyessé vált, így a 7. körben feladta a küzdelmet.

Keszthelyi Vivien a futamot követően elmondta, első sorban a második versenyen tapasztaltak miatt bizakodóan tekint a jövőben, ugyanis a versenybalesetig képes volt folyamatosan növelni a tempóját, az autó beállításai pedig megfelelőek voltak. Hozzátette, továbbra is az a célja, hogy minden versenyen a legjobbak között szerepeljen, s reméli, május végén a Nürburgringen sikerül bizonyítania. Nem sokkal a futamot követően biztossá vált, hogy Vivien a sorozat hátralevő részében már az új, zöld festésű autóval áll rajthoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: