DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

„Lökd ki!” – Ekkora botrányt már rég láttunk

„Remélem, hogy ezt mindenki megírja és a jövő héten senki nem vesz Audit” – mondta dühében Pascal Wehrlein, akit a gyanú szerint a vezetőség utasítására lökött ki tegnap Timo Scheider társával együtt.

A spielbergi DTM-forduló második versenyén a bajnokság élén álló Mercedes-pilóta, Pascal Wehrlein és csapattársa, Robert Wickens egyaránt kiesett, miután az audis Timo Scheider a hármas kanyarban hátulról megpöckölte utóbbi versenygépét, nekitolva azt Wehrlein autójának. Így az utolsó körben mindketten kiestek, így értékes pontokat veszítettek, akárcsak a gyártó az Audival szemben.

Ez önmagában még nem lenne rendkívüli, csakhogy a közvetítés során hallani lehetett, amint a „lökd ki!” üzenet hangzik el Scheider csapatrádiójában, ami egyértelműen arra utal, hogy a német versenyző szándékosan okozta a balesetet. Scheider ezt viszont tagadja, elmondása szerint nem is hallotta ezt a mondatot, csak a verseny után értesült erről. Ennek ellenére mostanra kizárták a versenyből, ám az egyik áldozatnak, Pascal Wehrleinnak ez kevés:

wehrlein_rbr



„Az utolsó kör teljesen egyértelmű volt. Érintés nélkül előztem meg Scheidert és Wickenst, tiszta küzdelem volt egészen a 3-as kanyarig, amikor egy nagy ütést kaptam hátulról. Mire kiugrottam az autóból, a mérnököm már mondta, hogy Scheider direkt csinálta... Mostanra megnéztük a visszajátszást is, a lökd ki üzenet teljesen egyértelmű. Ha az Audi így nyeri meg a bajnokságot, az azt jelenti, hogy nagy háborúba kezdtek bele ma. Remélem, hogy ennek komoly következményei lesznek, hogy mindenki megírja ezt a dolgot, amit az Audi kezdett el, ahogy azt is, hogy a jövő héten senki nem fog Audit vásárolni...”

A négykarikások sportigazgatója, Wolfgang Ullrich először azt állította, hogy nem tőle érkezett az üzenet, mivel nincs is közvetlen kapcsolata a versenyzőkkel, később viszont egy közleményben mégis elismerte – igaz, hozzátéve, hogy nem szándékosan üzente ezt Scheidernek: „Egyértelmű, hogy nem szép, hogy így ért véget ez az egyébként nagyszerű verseny. Timóval nem bántak megfelelően” – utalta arra, hogy Wickens korábban feltartotta Scheidert, majd így folytatja:

„Nem volt célom, hogy Robert és Pascal a kavicságyban kössön ki. Sajnálom, hogy a felindult érzelmi állapotban azt kiabáltam, hogy Timo, lökd ki! A verseny során nem beszélek rádión a versenyzőkkel, azt sem tudtam, hogy be van kapcsolva... Ez semmi esetre sem utasítás volt Timo felé, csakis elnézést kérni tudok a Mercedestől e megjegyzésért, mely nem tükrözi a motorsporthoz való hozzáállásomat, csakis a pillanat hevéből fakad. Versenyző vagyok, és dühített az, ahogy Timóval bánnak...”

Más szavakkal az Audinál most arról akarják meggyőzni a közvéleményt, hogy bár a két Mercedes kilökése előtt valóban elhangzott a lökd ki! utasítás, azt Timo Scheider nem hallotta, Wolfgang Ullrich pedig nem is akarta, hogy Scheider hallja azt...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: