DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Borkovic volt a legjobb az ETCC Paul Ricard futamán

Dusan Borkovic ott folytatta a versenyzést, ahol a múlt heti szlovákiai futamon abbahagyta. Már a tesztek alatt is a legjobb időeredmények álltak a neve mellett és az, hogy az időmérőn is ő volt a leggyorsabb, a pole pozíciót jelentette számára az első futamon.

A „Leggyorsabb Szerb” az első futamon - az időmérőn elért eredményének köszönhetően - első rajtkockából indulva a dobogó legfelső fokán zárt, idén már harmadik alkalommal. A repülőrajtot követően nem engedte, hogy két legnagyobb riválisa elhúzzon mellette, így a verseny során már csak előnyének növelésére kellett figyelnie. Mindeközben a második helyért nagy csata folyt, végül Petr Fulin léphetett a dobogó második fokára.

dusan_france_1



Borkovic a második futamnak – a fordított rajtsorrend miatt – a nyolcadik helyről vágott neki, de négy kör alatt felküzdötte magát a második helyig. Mivel Pfister addigra már elhúzott a mezőnytől Dusan és csapata a biztonságos befejezés mellett döntött, így végül másodikként intették le.

A B3 Racing szerb pilótája hétvégi remeklésének köszönhetően 21 pontot zsebelt be (hármat az időmérő első helyért, 10 pontot az első versenyen és 8 pontot a másodikon) így a sorozat felénél, 56 ponttal vezeti a táblázatot immár 13 ponttal megelőzve a második helyen álló Petr Fulint.

dusan_france_2

„Boldog vagyok a megszerzett pontok és az első futamon elért első hely miatt. A második futam nagyon kemény volt, de az ott elért eredmény miatt sem panaszkodhatok. A pontokat tekintve elégedett vagyok bajnokság állásával. Most két hónap szünet következik Brno előtt, de a nyár is a kemény munkáról fog szólni. A legfontosabb most, hogy szponzoraimmal előkészítsük a jövő évi visszatérésemet a WTCC-be.” – mondta Borkovic a verseny utáni sajtótájékoztatón.

Az ETCC következő versenye Csehországban, Brnoban lesz, szeptember 5-én és 6-án.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: