DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Kormányt cserélt Tomczyk és Al-Attiyah

Kormányt cseréltek a bajnokok: Martin Tomczyk a MINI ALL4 Racing, Nasser Al-Attiyah a BMW M4 DTM volánja mögé ült.

A BMW Motorsport prémium partnerének számító Red Bull videóforgatásának részeként a BMW DTM-pilótája, Martin Tomczyk (német), aki a 2011-es év bajnokaként már bizonyította kivételes kiválóságát az aszfaltcsíkon, Dubaj homokdűnéi között ezúttal a MINI ALL4 Racing volánja mögé ült be, amely az X-raid csapat színeiben sorozatban megnyerte a legendás Dakar Ralit az elmúlt négy évben. Eközben Nasser Al-Attiyah (katari), aki - megannyi motorsportos trófeája mellett - 2011-es Dakar-győzelme után 2015 januárjában is abszolút elsőként száguldott át a célvonalon a MINI ALL4 Racing versenyautóval, a DTM oscherslebeni tesztje során megragadta a lehetőséget, hogy aszfaltra vigye Martin Tomczyk BMW M4 DTM versenyautóját.

P90181394_resize



„Lebilincselő élmény és hatalmas móka volt a MINI ALL4 Racing versenyautóval Dubaj hatalmas homokdűnéi között száguldozni” - nyilatkozta Tomczyk. „Hihetetlen nyomaték dolgozik ebben a gépben, a vezetése így még egy magamfajta tapasztalt versenyzőnek is elképesztő adrenalinlöketet ad. Teljesen más, mint versenypályán vezetni. Miután kipróbáltad, hogy milyen kemény a homokban tempózni, nagyra értékeled mindazt, amit Nasser és a többi MINI-versenyző véghezvitt a Dakaron” - tette hozzá a DTM-pilóta.

„Pályafutásom során versenyeztem néhányszor aszfalton, de mindig is nagy álmom volt, hogy egyszer egy DTM versenyautót vezethessek” - mondta Nasser Al-Attiyah a BMW M4 DTM versenyautóval való első közeli találkozásakor. „A BMW M4 DTM egyszerűen fantasztikus! Az aerodinamikája a kanyarokban kiváltképp érezhető. És az a hihetetlen tapadás! A fékekről nem is beszélve: lenyűgöző a DTM!” - fogalmazott a legendás Dakar-versenyző.

Martin Tomczyk és Nasser Al-Attiyah pénteken, a Német Túraautó Bajnokság (DTM) szezonnyitó versenyhétvégéjén második alkalommal is kormányt cseréltek: a raliversenyző megtett néhány kört a Hockenheimringen a BMW M4 DTM versenyautóval, miközben a DTM-pilóta a MINI ALL4 Racing volánjánál taposott a gázba az FIA Rallycross Világbajnokság hétvégi, hockenheimi off-road pályáján.

A két bajnok kivételes autócseréjéről készült videó:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: