DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Retro

Kubica nem kapta meg győzelmi trófeáját

Robert Kubica egyetlen F1-es győzelmét 2008-ban aratta Kanadában, amiről érdekes információkat árult el. Az első helyért járó díj mellett mást sem kapott meg, amit szeretett volna.

Tíz év. Ennyi telt el Robert Kubica első és egyetlen Formula-1-es sikere óta. A lengyel balesetet szenvedett 2011 februárjában, ami véget vetett egy ideig karrierjének. Először a 2017-es év végén nyílt meg rá az esélye, hogy ismét F1-es pilóta lehessen, és mint tudjuk, jelenleg a Williams teszt- és fejlesztőpilótájaként tevékenykedik.

A lengyel pilóta olyan részletekről beszélt, amiről kevesen tudnak: „Nincs meg a trófeám, mert a csapat megtartotta. Ráadásul másolatom sincs, amiért egy kissé mérges is vagyok rájuk. Ez volt a csapat szándéka, a szerződésem is tartalmazta, de azt gondoltam, hogy legalább kapok egy másolatot. Ez nem történt meg, és a csapatfotó készültekor láttam legutóbb a díjamat.”

Kubica nemcsak a trófeát, hanem a győztes BMW Saubert sem tudta megszerezni: „Az autó sincs meg, pedig nagyon szerettem volna. Megpróbáltam megvenni néhány évvel ezelőtt a 2008-as nyertes autót, de nem jártam sikerrel. Bonyolult a történetük, mivel néhány már nem is létezik az eredeti formájában: a legtöbbjük vázát felhasználták a KERS-es autók fejlesztéséhez 2009-ben.”

 kubica-a-trofearol-2018



„Néhány karosszéria már nincs is meg, azt hiszem, már csak három vagy négy 2008-as autó létezik akkori alakjában. Egy magánszemélynek van egy, akitől megpróbáltam megvenni, de nem akarta eladni nekem. A Saubertől is szerettem volna megvásárolni, de ugyanez volt a válaszuk” – magyarázta sikertelenségének okait.

„Nem vagyok az a fajta ember, aki kötődik az ilyen dolgokhoz, de ezek nagyon fontosak nekem. Sokak számára ezeknek nincs értéke, de nekem nagyon sokat érnek. Megpróbálom visszakapni a jövőben.”

Az tény, hogy érdekes lehet Kubica számára a visszatérés Montrealba: „A győzelmem óta eltelt 10 év nagyon gyorsan elment. Arra emlékeztet, milyen fiatal voltam, és arra, hogy az idő rendkívüli módon halad. Most már sokkal nagyobbra értékelem a hétvégét, mint a karrierem egy pontján. Nem vagyok az a srác, aki hátrafelé tekint, ez mind a múltban volt. Egy fantasztikus pillanat, hétvége, és a kedvenc emlékem. Kanadába visszatérni idén valami egészen különleges lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: