DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Retro

F1-Archív: „Senna tisztességesen volt szemét”

Villeneuve csúnyán beszólt Schumachernek, Button hagyta jóvá Barrichellót, Newey dühös a szabályokra, Massa már szezon közben visszatérne. Augusztus 17-ei hírek az elmúlt évekből.

2012: Adrian Newey biztos benne, hogy a befújt diffúzor előző év végi betiltása az oka a Red Bull viszonylagos gyengélkedésének. A nyári szünetig a csapat csak három futamot nyert és az egyéni tabellát sem vezetik. „Éppen ettől féltünk a szezon előtt. A korábbi két év során komolyan kiaknáztuk az ebben a technológiában rejlő lehetőségeket, most pedig ezt elvették tőlünk, ráadásul a hajlékony szárnyak szabályait is szigorították” - bosszankodott a Red Bull tervezője.

2011: Sebastian Vettelnek nem kellene máris a csapatváltáson gondolkodnia, hiszen a múlt nagy bajnokait is a hosszú távú kapcsolatok tették legendássá - mondta a Toro Rossót irányító Franz Tost. „A csapat mindig a versenyzőjével együtt gyarapszik, de persze közösen el is bukhatnak. Ám ha körbenézünk, az igazán sikeres versenyzők mind hosszabb ideig maradtak a csapatuknál, hiszen az összeérés folyamata hosszabb időt vesz igénybe” - vélekedett Tost a Red Bull bajnokáról.

Dppi_00111019_450



2009: A hungaroringi fejsérüléséből gyógyuló Felipe Massa bízik benne, hogy már ebben a szezonban rajthoz állhat ismét, célként pedig hazai versenyét tűzte ki maga elé. „Már alig várom, hogy ismét az autóban lehessek, remélem, hogy rajthoz állhatok a Brazil Nagydíjon. Előbb gokarttal fogok megtenni néhány kört, majd meglátogatom az FIA orvosait, akik döntenek arról, hogy visszatérhetek-e.”

2006: Jacques Villeneuve talán a valaha volt legnagyobb kirohanást intézte Michael Schumacher felé, aki szerinte egyáltalán nem őszinte. „Michael egyszerűen nem egy méltó bajnok, mivel túl sok piszkos trükkel élt, és mivel nem egy jó ember. Igen, Senna is piszkosan játszott olykor, de ő mégis sokkal tisztességesebben tette ezt. Amikor kiütötte a versenyből Prostot 1990-ben Suzukában, már előre közölte, hogy azt fogja tenni. Nem úgy, mint Michael, aki nevetséges módon ártatlannak vallotta magát idén Monacóba, akárcsak korábban Jerezben és Adelaide-ben. Senna nem hazudott a rajongóinak. Michael igen” - fogalmazta meg kritikáját Villeneuve.

Dppi_00000223_033

2005: A BAR-Hondánál elárulták, Jenson Buttonnak is jóvá kellett hagynia Rubens Barrichello jövő évi érkezését, mielőtt megkötötték volna a szerződést a brazillal. „Azt akartuk, hogy Jenson kényelmesen érezze magát 2006-ban, ha velünk marad. Mutattunk neki egy listát, és Rubens érkezését teljes mértékben támogatta” - ecsetelte a helyzetet Nick Fry csapatfőnök.

2001: Ralf Schumacher szeretné, ha a jövőben a csapatok jobban megbecsülnék a versenyzőkkel kötött szerződéseiket - a németet ugyanis felbosszantotta, hogy a Jordan a szezon közben menesztette honfitársát, Heinz-Harald Frentzent érvényes szerződése ellenére. „Egy szerződés olyasmi kellene hogy legyen, amit egyszer aláírunk, aztán soha többé nem nézünk rá. De át tudom érezni Heinz helyzetét: Nekem is csak egy csapatnál kellett újra ránéznem a szerződésemre, és az pont az a csapat volt, amelyikkel most neki is gondja van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: