DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

Frentzen

F1-Archív: Rosberg dühös Hamiltonra

Döntenek a DRS-ről, ellopták Schumacher adatait, Frentzen a Toyotához igazolhat, a Mercedes mai pilótái pedig már három éve sem értettek egyet. Hírek az előző évek június 23-áiról.

részletek

Retro – A szürreális F1-es időmérő

Mekkora esély van rá, hogy nem csupán kettő, de három versenyző is ezredre ugyanolyan kört fut az időmérőn, ráadásul a pole-pozíciós eredményt? 1997-ben Jerezben Villeneuve-nek, Schumachernek és Frentzennek sikerült.

részletek

Podcast: A 10 legjobb pilóta, aki nem lett világbajnok

A tripla versenyhétvége után egy könnyedebb témával pihenünk meg: kiválasztottuk és sorbarendeztük az elmúlt 25 év 10 legjobb F1-es pilótáját, aki nem szerzett világbajnoki címet.

részletek

Hill: Szerintem engem már világbajnoki évem előtt kirúgtak

Damon Hill 1996-ban megnyerte a világbajnoki címet, de nem maradhatott a Williamsnél. Valószínűleg főnöke előre elkönyvelte, hogy abban az évben sem sikerül győznie, aztán meglepődött.

részletek

Tehetségek, akik élcsapatnál csak szenvedtek II.

A Formula-1 történelmében többször is előfordult, hogy egy középcsapatnál kitűnően teljesítő pilóta amint igazán versenyképes technikát kapott, csak árnyéka volt önmagának és szenvedett.

részletek

Így teljesítettek az utóbbi 20 évben a német pilóták

Michael Schumacher 1996 és 2006 között szinte minden évben hazája legeredményesebb pilótája volt a Formula-1-ben, majd nem sokkal később Sebastian Vettel vette át a stafétát.

részletek

Amikor a pilótáknak elszáll az agya

A Formula-1 történetében nem egyedi eset, hogy egy pilóta annyira megharagszik társára, hogy a középső ujjával jelzi neki véleményét. Schumacher, Raikkönen, Coulthard és Massa is megtette.

részletek

Retro – A Schumacher-Hill csata harmadik fejezete

Michael Schumacher és Damon Hill vb-csatája 1995-ben, Silverstone-ban ütközésben csúcsosodott ki, de a páros Monzában is közelről megismerhette a másik autóját.

részletek

Látványos kiugrások a rajtnál

Még a legnagyobb pilótákat is utolérheti a végzete, hogy még a szabad jelzés előtt kiugrik a rajtnál. Bottas esete végül átment a rostán, ám voltak ennél sokkal látványosabb esetek is. Lorenzo, Alesi, Hakkinen, Frentzen, Maldonado többek között.

részletek

Retro – Soha rosszabb szezonnyitót!

A március 9-én rendezett 2003-as szezonnyitó F1-es nagydíjon minden megvolt, amire szükség lehet egy izgalmas futamhoz: eső, büntetés, baleset, előzés, dráma, meglepetés – és egy ász utolsó győzelme…

részletek

Schumacher és nyolc másik híres csapatváltás

A sikeres F1-es pilóták sajátja, hogy nagyszerűen tudnak csapatot váltani - a múltban többször is előfordult, hogy a versenyzők lehető legjobb ütemben hagyták ott munkaadójukat egy jobb ajánlatért. Persze néhányuk esetében éveket kellett várni a sikerre, de idővel kiderült, megérte az új kihívást választani.

részletek

Villeneuve: Tönkre akartam tenni Frentzent

Bár Jacques Villeneuve számára Michael Schumacher bizonyult első számú ellenfélnek, a kanadai a '97-es szezon kezdetén egyetlen dologra koncentrált: hogy megtörje csapattársa lendületét.

részletek