DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

Menya dobogós a Morva Kupán

A versenykilométereket és a versenytapasztalatokat akarta gyarapítani az MHH Kart Team Bruckban, a Morva Kupa fordulóján, ahol Krózser Menyhért a MicroMax harmadik helyét hozta el.

Két versenyzővel állt rajthoz a csapat, ám Fodor Géza a DD2 Masters mezőnyből három bemenet után bordafájdalmak miatt kiszállt. Krózser Menyhért kiválóan szerepelt, megnyerte az időmérőt, majd az elődöntőben és a döntőben is második lett. A szuperdöntőben elsőként ért célba, de a rajtfolyosó elhagyása miatt megbüntették, amivel a szuperdöntőben is és a hétvége összesített eredménye alapján is harmadik lett.

2017-menya-morva-kupa-01



„Tesztelni és tanulni mentünk a Morva Kupára, ahol a MicroMax élmezőnye elég erős volt – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Sok tekintetben látom Menyán a fejlődést, tudott időmérőt és szuperdöntőt is nyerni, egyre jobban elhiszi, hogy képes rá.

Ugyanakkor hibázik is, de az sem baj, hogy ha megbüntetik a szuperdöntőben és elveszik tőle az első helyet, mert az ember az ilyen esetekből tanulja meg, hogy szigorúan be kell tartani a rajtfolyosót.

Sajnos Fodor Gézának rövidebb lett a hétvégéje, mint ahogy terveztük. Megvolt a motivációja egy sikeres hétvégéhez, de három bemenet után egy korábbi sérülése miatt annyira elkezdett fájni a bordája és a háta, hogy be kellett lássa, nincs értelme tovább erőltetni és kiszállt. Mivel  három hét múlva lesz a következő CEE futam így megvan az esély a gyógyulásra. Biztos vagyok benne, hogy  Kecskemétre visszatér!”

2017-menya-morva-kupa-02

Eredmények

Krózser Menyhért, MicroMax:

Résztvevők: 10

Végső helyezés: 3.

Szuperdöntő: 3.

Döntő: 2.

Elődöntő: 2.

Időmérő: 1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: