DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gokart

Rózsa Dominik nyerte a CEE MicroMaxot

Már a szezonra való felkészülés is nagyszerűen alakult Rózsa Dominik számára, aki megnyerte a Bónusz Kupát, aztán kilencéves kora ellenére már az első versenyhétvégén bejelentkezett a bajnoki címre.

Mivel az előzetes versenykiírás szerint az Országos Gokart Bajnokság MicroMax kategóriájából nem lehetett volna kijutni a bahreini világdöntőre, a kilencéves Rózsa Dominik elhatározta, hogy be szeretné teljesíteni álmát, így a nemzetközi mezőnyben állt rajthoz.



 

A Rotax Max CEE bajnokságot megelőző jesolói Bónusz Kupán első helyen végzett, majd szintén az olaszországi aszfaltcsíkon megnyerte a Közép-európai Zónabajnokság első fordulóját is, annak ellenére, hogy vetélytársai már 10-11 évesek voltak, ő pedig még csak kilenc. „Mindenképpen szerettem volna tikettért versenyezni idén, ezért döntöttünk a CEE mellett. Az első forduló nagyszerűen alakult, megnyertem, utána pedig kiegyensúlyozott versenyzéssel elhódítottam a bajnoki címet. Voltak dobogóim, futamgyőzelmeim, s végül tíz pontnak köszönhetően megnyertem a CEE MicroMax bajnokságot, és tikettet szereztem a világdöntőre.”

Dominiknak ez lesz az első részvétele a Rotax Max Grand Finals elnevezésű eseményen, ahol – saját magához hasonlóan – bajnokokkal lesz körülvéve. „Azzal, hogy kijutottam, már teljesült az egyik álmom, most pedig azzal a céllal utazok Bahreinbe, hogy mindent kihozzak magamból, s így a lehető legjobb eredményt érjem el, tehát folytatom azt, amiért egész évben dolgoztam és küzdöttem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: