DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 5. vasárnap

Gokart

Mesés első szezont futott Czecze Benjamin

Első versenyszezonját töltötte a gokartsportban Czecze Benjamin, akire a HUMDA tehetségkutatóján figyelt fel a Willisits Motorsport csapata. Az ifjú tehetség a GTC-ben, az EasyKart Trophy-ban és a Gokart-ob-n is a dobogón végzett.

részletek

Magasabb szinten: a WSK-ban gyűjti a sikereket Gáspár Benett

Azt követően, hogy 2021-ben letette névjegyét a nemzetközi színtéren, 2022-ben már a dobogós helyezéseket és a győzelmeket is elkezdte gyűjteni Gáspár Benett, mielőtt szezon közben kategóriát váltott volna.

részletek

Áttörést ért el Bors Bertold

A magyar bajnokság mellett több külföldi sorozatban is kipróbálta magát a 17 esztendős Bors Bertold, ám teljes szezont kizárólag az Országos Bajnokságban futott, ahol viszont óriási sikert ért el, hiszen győztesként abszolválta a DD2-es kategória küzdelmeit.

részletek

Felkarolt tehetségek – Tucatnyi gokartost nevel és versenyeztet a Toma Motorsport

A hazai és a közép-kelet-európai bajnokság futamain egyaránt feltűntek a csapat tehetségei, akik számos kategóriában szállították a jobbnál jobb eredményeket, annak ellenére is, hogy a többségük épp csak elkezdte a versenyzést.

részletek

Hideg Ádám negyedik helyet villantott első OK-s versenyén

A szeptemberi OKJ világbajnokságon megszerzett második helyezése után először állt rajthoz Hideg Ádám a WSK Final Cupon, az olaszországi Sarnóban. A HUMDA Academy versenyzője és a Sodikart gyári csapata is a jövő évi felkészülésnek szánta a versenyt. Ehhez képest egy előfutam 4. és egy döntő 12. helyezéssel sikerült elég nagyot villantaniuk.

részletek

A Formula-4-et veszi célba a gokart-vb magyar ezüstérmese

Történelmi sikert ért el nemrég Hideg Ádám az FIA gokart-világbajnokságán, ahol másodikként ért célba a döntőben. Jövőre kategóriát lépne, 2024-ben pedig már Formula-4-ben szerepelne.

részletek

Országos utánpótlásnevelő programsorozat gokartosoknak

Országos autósport utánpótlásnevelő rendezvénysorozatot indít 6 és 10 év közötti gyermekek számárára a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. A tehetségkutatás mellett a versenypályán való biztonságos közlekedésre nevelés is a HUMDA Gokart Suli célja. A jelentkezők október 1. és november 12. között összesen hat gokartpályán vehetnek részt térítési díj ellenében az egyedülálló képzésen.

részletek

Hideg Ádám második lett az FIA gokart-világbajnokságon

A magyar gokartsport legnagyobb sikerét érte el Hideg Ádám a sarnói FIA gokart-világbajnokság OKJ kategóriájában, ahol hatalmas küzdelemben szerezte meg a második helyet. A HUMDA Academy 14 éves versenyzője ezzel az első magyar lett, aki FIA gokart-világbajnokságon dobogóra állhatott.

részletek

Visszatér a versenypályára Gender Tamás Junior

Sarnóban tér vissza a versenypályára Gender Tamás Junior. Az Olasz Bajnokság (Italian ACI Karting Championship) 4. fordulója nagy megmérettetésnek ígérkezik, hiszen a Circuito Internazionale Napolin összesen 260, a MINI kategóriában 65 nevező indul.

részletek

Nemzetközi porondon

2021 októberében Ifj. Willisits Vilmos az Olaszországban megrendezésre kerülő EasyKart Grand Final versenyén a világ legjobb EasyKart 60 versenyzőivel mérettetett meg. A versenyre Csehországból, Olaszországból, Svájcból, Ukrajnából, Kolumbiából, és még Kanadából is érkeztek versenyzők.

részletek

Három ifjú gokartos volt Hamilton vendége Silverstone-ban

Három fiatal gokartos volt Lewis Hamilton vendége a Brit Nagydíj hétvégéjén, aki szeretné, ha növekedne a diverzitás a motorsportban, ennek érdekében támogatná a gokartosokat.

részletek

Nemzetközi mezőnyben versenyeztek a WMS pilótái

Május 27-28-án rendezték meg az Easy Kart Trophy Hungary III. fordulóját. A helyszín most Ausztria, Bruck volt, ahol a Slovenský Kartingový Pohár névre hallgató versenysorozat 2. fordulóját rendezték meg. Ezen a technikás pályán, nemzetközi mezőnyben versenyeztek a WMS pilótái.

részletek