DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gokart

Juráncsik Balázs: Türelem, kitartás, siker

Miután a 2023-as szezonra csapatot váltott, újra sikerült kijutnia a Rotax Max Grand Finals világdöntőre Juráncsik Balázsnak, aki számára ugyan nehezen indult a szezon, a végén mégis felkerült a hab a tortára.

A hazai porondon már ismerősen csengő Juráncsik Balázs név hallatán alighanem minden ellenfélnek összerezzen az arca, idén pedig újfent bebizonyította a BDP Kart Teamhez igazoló Balázs, hogy bizony számolni kell vele minden egyes versenyen. Idén a Gokart-ob-re összpontosítottak kizárólag, bár néhány kisebb hazai versenyen is elindultak közben a Senior kategóriában.



 

„Azzal a céllal vágtam neki a 2023-as idénynek, hogy ki szeretnék jutni az év végi világdöntőre, ennek érdekében pedig csapatot is váltottam, a BDP Kart Team színeiben vágtam neki céljaim elérésének. Az első versenyeken kissé még érződött az összecsiszolatlanság, ám a szezon előrehaladtával egyre jobban ment a közös munka” – tekintett vissza a 2023-as év elejére Balázs.

„Kiegyensúlyozott versenyzésemnek hála meg tudtam szerezni a tikettet, amire vágytam, s már alig várom, hogy Bahreinben legyünk.” A BDP versenyzője 2021-ben az előkelő 12. helyen zárta a Grand Finalst, idén szeretné megismételni ezt a teljesítményt. „Akkor voltam életemben először ezen az eseményen, nem is voltak célkitűzéseim. Ezúttal is csak annyit mondhatok, hogy mindent megteszek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érhessem el, de természetesen szeretném felülmúlni legutóbbi pozíciómat.” Juráncsik Balázs a 2024-es esztendőt is a BDP versenyzőjeként fogja teljesíteni, azonban jövőre már egy kategóriával feljebb, a DD2-es géposztályban készül elhódítani a magyar bajnoki címet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: